София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус победи Рома с 1:0  

Марио Манджукич донесе трите точки на "бианконерите"

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ювентус победи у дома Рома с минималното 1:0 в дербито от 17-ия кръг на италианската Серия „А“ и записа 16-и успех за сезона, като има и едно реми на сметката си. Марио Манджукич (35) вкараха победния гол за „бианконерите“ след асистенция на Де Шилио.
Един Джеко, който не е играл от месец заради контузия, се завърна в групата на римляните, но се появи в игра като резерва в 79-ата минута на мястото на Н‘Зонзи и с нищо не помогна на тима си да избегне загубата.
Домакините взеха инициативата от самото начало, но въпреки това гостите първи имаха добра възможност за гол. В 5-ата минута Николо Дзаниоло подаде за Стивън Нзонзи, който от границата на наказателното поле шутира над вратата. Две минути след това пропуск за домакините направи Алекс Сандро, чийто удар бе спасен от вратаря Робин Олсен, отразил още един силен шут на бразилеца десетина минути по-късно.
В 22-ата минута Кристиано Роналдо опита атрактивно изпълнение със задна ножица, но не намери очертанията на вратата, а след още 11 минути игра португалецът бе далеч по-близо до гола. Този път обаче отново Олсен се оказа последна преграда. Шведът обаче нямаше какво да направи в 35-ата минута, когато Матия Де Шилио центрира отдясно и Марио Манджукич с глава се разписа за 1:0.
След почивката темпото на игра спадна, но „бианконерите“ продължиха да бъдта по-активни. Пропуски последователно направиха Кристиано Роналдо на два пъти и Федерико Фасио от гостите.
В 69-ата минута гол на Киелини бе отменен заради нарушение срещу вратаря Олсен.
Рома можеше да изравни в последната 90-а минута, но Шчесни хвана топката след удар с глава на Брайън Кристанте. По-малко от 60-секунди по-късно резервата Дъглас Коста се разписа след пас на Роналдо, но голът на бразилеца бе отменен след намесата на ВАР.
С успеха шампионите събраха 49 точки и отново са на 8 пред втория Наполи. „Вълците" остават с 24 точки, които ги пращат на десета позиция.