София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус победи Наполи  с 2:1

Два червени картона и пропусната дузпа белязаха зрелището в Неапол

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Ювентус спечели драматично с 2:1 при визитата си срещу прекия конкурент за титлата Наполи в дербито на 26-ия кръг от италианската Серия „А“, доближавайки се до осма поредна титла. Кристиано Роналдо бе обезличен и не успя да се разпише, но въпреки това "бианконерите" удържаха аванса си от първата част и триумфираха на "Сан Пауло". Двата тима завършиха в намалени състави, след като вратарят на домакините Алекс Мерет и Миралем Пянич от гостите бяха изгонени.
Домакините създадоха първата опасна ситуация в 12-ата минута, когато Леонардо Бонучи не успя да изчисти добре топката и Пьотр Зиелински шутира от движение на сантиметри покрай вратата. В 25-ата минута Кевин Малкюи върна слаба топка към стража Алекс Мерет, която Кристиано Роналдо успя да пресече. Вратарят на Наполи излезе извън наказателното поле и се хвърли пред краката на португалеца, а Джанлука Роки му показа директен червен картон и го изгони. Аркадиуш Милик напусна терена, за да може Давид Оспина да влезе в игра под рамката на вратата за Наполи, а от последвалия фаул Миралем Пянич (28) се разписа и изведе гостите напред в резултата.
След гола „бианконерите“ се дръпнаха в отбрана и в Зиелински имаше страхотен шанс да изравни, но прати топката в гредата. В 38-ата минута Давид Оспина с вещина изби удра на Пянич в корнер, но след това Федерико Бернардески центрира към втора греда, а Емре Джан (38) засече с глава и удвои аванса на „старата госпожа“.
Малко след почивката в 47-ата минута съдията Джанлука Роки показа втори жълт и съответно червен картон на Миралем Пянич за игра с ръка в средата на терена и двата тима вече бяха с по 10 футболисти на терена. Наполи се втурна в атака и Хосе Кайехон (61) върна един гол, засичайки центриране на Лоренцо Инсиние. Седем минути след това Шчесни спаси силен удар на Зиелински от малък ъгъл.
Натискът на домакините се засилваше и в 84-ата минута те получиха дузпа след намесата на ВАР за игра с ръка на защитник, но Лоренцо Инсиние пропусна от бялата точка, пращайки топката в страничната греда. До края на мача гостите удържаха аванса си и ликуваха с трите точки.
След 23-ата си победа за сезона Ювентус е убедителен лидер със 72 точки и 16 повече от Наполи.