София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Черно море с 1:0

"Червените" излъгаха Черно море с дузпа на "Българка Армия"

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА надви трудно у дома Черно море с 1:0 в мач от 27-ия кръг на Първа лига и втори от битките в първата шестица на първенството. Али Соу (83-дузпа) вкара победния гол и "червените" съкратихс до 3 точки разликата с лидера Лудогорец, който се подхлъзна и завърши 0:0 у дома с Берое.
През първата част нито един от двата тима не успя да оползотвори някое от малкото създадени голови положение. В 12-ата минута гостите загубиха топката пред наказателното си поле и Али Соу шутира, но право в ръцете на Дюлгеров.
Най-чистото положение за първото полувреме пропиляха „моряците“ в 18-ата минута, когато те като по чудо не поведоха в резултата. Мартин Минчев проби и центрира отлично отдясно по земя, а топката достигна непокрития Мехди Фенуш на задната греда. Нападателят отправи удар, а вратарят Черниаускас изби с крак от голлинията.
До края на полувремето Минчев и Родриго от гостите шутираха неточно, а домакините центрирания от статични положения, но не затрудниха отбраната на „моряците“.
След почивката в 50-ата минута Родриго отне чисто топката от Валентин Антов и нахлу опасно в наказателното поле на домакините, но съдията Стефан Апостолов отсъди нарушение и спря атаката, а в ответната такава за „червените“ стигнаха до опасно положение. Рубен Пинто обаче не уцели добре топката и Дюлгеров я хвана. Седем минути след това Рафаел Енрике изпадна в безсъзнание, след като удари лицето си в тялото на бранител, но след намесата на лекарите се свести и продължи игра.
„Моряците“ се поприбраха в отбрана и позволиха на домакините да създадат повече положения. Така в 69-ата минута Рафаел Енрике отправи бомбен шут и топката срещна напречната греда.
След игра в центъра се стигна до 83-ата минута, в която Пламен Димов се хвърли с шпагат в краката на Рафаел Енрике и съдията посочи бялата точка, а Али Соу реализира дузпата и в крайна сметка донесе победата на „армейците“.
С този успех ЦСКА събра 60 точки и се доближи на 3 от шампиона и лидер Лудогорец. Черно море е на дъното в първата шестица с 42 точки.