София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул победи Тотнъм с 2:1

Ливърпул ликува в големия мач срещу Тотнъм и изпревари шампиона

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ливърпул победи драматично Тотнъм с 2:1 на „Анфийлд“ в големия мач от 32-ия кръг в английската Висша лига и се върна на върха във временното класиране с аванс от 2 точки пред шампиона Манчестър Сити, който в събота спечели с 2:0 при визитата си срещу Фулъм и е с мач по-малко от мърсисайдци.
Срещата започна динамично с атаки и към двете врати, но домакините бяха по-активни и успяха да поведат с гол на Роберто Фирмино (16), който засече центриране на Робъртсън и се разписа с глава. Голът вдъхнови мърсисайдци и последваха пропуски на Александър-Арнолд и Садио. Деле Али бе най-опасният футболист на лондончани, но и той нямаше късмет.
След почивката „шпорите“ заиграха по-агресивно и владееха топката повече от съперника. Мърсисайдци разчитаха на контаатаки, а усилията на гостите дадоха резултат и Лукас Моура (70) изравни след асистенция на Ериксен.
Пет минути преди края на редовното време Тотнъм пропусна "златен шанс" да направи пълен обрат, след като Хьон Мин Сон и Муса Сисоко останаха сами срещу Ван Дайк. Холандският бранител обаче не позволи на Сисоко да комбинира със Сон. Последва удар на Сисоко, който обаче прелетя над напречната греда.
В последната минута Ливърпул ликува, след като Трент Александър-Арнолд центрира на далечната греда за Мохамед Салах, който веднага стреля с глава по диагонала. Лорис боксира топката в тялото на Алдервайрелд, а белгийският бранител си вкара автогол за крайното 2:1.
След успеха си Ливърпул отново е на върха със 79 точки и 2 повече от Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Тотнъм остава трети с 61 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед на четвъртата позиция, а пети е Арсенал с една по-малко.