София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бетис победи Виляреал с 2:1

Все пак Бетис се поздрави с победата и с актив от 43 точки заема 9-ото място в класирането

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Бетис победи Виляреал с 2:1 в домакинството си от 31-ия кръг в Примера дивисион. Мачът бе доста интересен и гостите могат да съжаляват, че не си тръгнаха поне с точка. Виновникът за това бе ветеранът Санти Касорла, който пропусна дузпа за "Жълтата подводница" в 89-ата минута.Бетис пръв откри резултата в срещата в 11-ата минута, когато Джовани Ло Селсо бе изведен на скорост и много технично прехвърли вратаря за 1:0.Само две минути по-късно гостите се върнаха в мача. При едно центриране от корнер Рамиро Фунес Мори се извиси и с глава бе точен за 1:1.В 63-ата минута севилци отново излязоха напред след втори гол на Ло Селсо, който се възползва от неразбория в защитата на съперника и отблизо вкара за 2:1.
В 88-ата минута Марк Бартра игра с ръка след центриране на Марио Гаспар в наказателното поле и след намесата на ВАР съдията даде дузпа за гостите. Санти Касорла пое отговорността, но ударът му от бялата точка бе разочароващ в центъра на вратара и стражът Пау Лопес без проблем улови.В добавеното време домакините можеха да вкарат и трети гол като Кристиан Тейо финтира защитник и стреля през краката на вратаря, но в последния момент Касорла се върна и изби на голлинията.Все пак Бетис се поздрави с победата и с актив от 43 точки заема 9-ото място в класирането. Виляреал пък остава в опасната зона на 18-ото място с 30 точки.