София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул победи Арсенал с 3:1

Мохамед Саах блесна с два гола срещу "топчиите" в дербито на кръга

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Ливърпул срази у дома Арсенал с 3:1 в дербито от третия кръг на Висшата лига и оглави еднолично временното класиране с пълен актив от точки. Така мърсисайдци записаха 12-а поредна победа в английския елит и записаха нов клубен рекорд.
Рекордната покупка на гостите Никола Пепе, привлечен от Лил, започна за първи път като титуляр във Висшата лига, но Александре Лаказет бе оставен на скамейката за началото.
Играчите на Юрген Клоп доминираха напълно през първата част, натиквайки съперника в неговата половина. Въпреки това гостите контраатакуваха опасно. След пропуски на Фирмино и Вайналдум в 11-ата минута "артилеристите" можеха изненадващо да открият резултата. Ван Дайк реши само да гардира, а не да чисти дълго подаване в предни позиции, вратарят Адриан излезе и изчисти с крак, но прати топката право в Обамеянг. След това габонският нападател шутира от около 30 метра покрай вратата.
Последва пропуск на Садио Мане за Ливърпул, а в 31-вата минута Пепе отправи много опасен удар от границата на наказателното поле, но и този път топката не намери очертанията на вратата на домакините. Десет минути след това Жоел Матип (41) надскочи Гендузи при центриране от корнер и с глава вкара за 1:0.
W
В последната минута на първата част Гендузи протегна крак в последния момент и попречи на Салах да удвои аванса на Ливърпул. Това обаче се случи скоро след почивката, след като в в 48-ата минута Александър-Арнолд изведе добре Махамед Салах, който премина зад гърба на Давид Луис. Бразилецът задържа очевидно египтянина за фланелката, а потърпевшият Мохамед Салах (49-дузпа) бе безапелационен от отсъдения 11-метров наказателен удар за 2:0.
Десет минути по-късно Мохамед Салах (59) направи разликата класическа, след като преодоля с лекота Давид Луис и с техничен удар се разписа за 3:0.

Постепенно Ливърпул намали темпото, а това позволи на „топчиите“ да стигнат до почетно попадение малко преди края, дело на появилия се като резерва Лукас Торейра (85) след асистенция на Обамеянг за крайното 3:1.
След успеха си Ливърпул е на върха с 9 точки. Арсенал остава с 6 точки в своя актив.