София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец победи Левски с 2:0

Чибота и Кешерю вкараха на Миятович, "орлите" с осма поредна победа

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на Левски и поведе еднолично в класирането на efbet Лига. След осмата поредна победа във всички турнири "орлите" дръпнаха с 4 точки пред "сините". Лудогорец събра 30 в актива си, а тимът на Петър Хубчев е втори с 26. Също толкова има и Локомотив (Пловдив).
В дербито в Разград тази вечер шампионите отново демонстрираха класата си, макар с променен състав и без някои основни футболисти. И след като реализираха две от положенията си, избраниците на Станислав Генчев заслужено се поздравиха с успеха, напомняйки на "сините" кой е господарят.

Това беше 11-и пореден мач в Разград, в който Левски не съумява да стигне до победата. "Сините" също имаха шансове, но направиха пропуски, а и на няколко пъти Пламен Илиев се намесваше отлично."Орлите" успяха да поведат в резултата още при първата ситуация пред Милан Миятович. В 16-ата минута Мавис Чибота откри резултата, след като беше оставен непокрит в наказателното поле на столичани и реализира отблизо - 1:0. В 80-ата Клаудиу Кешерю подпечата успеха на домакините, реализирайки за крайното 2:0. Това е осми гол за румънеца от началото на сезона в efbet Лига.