София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Air Jordan покорява нови територии, ще облича ПСЖ

Дебютът на новите екипи ще бъде срещу Ливърпул следващата седмица

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Влиянието на Майкъл Джордан и неговата спортна марка Air Jordan отдавна се простира отвъд пределите на баскетбола, като редица отбори и атлети от спортове като бейзбол и американски футбол са лица на продуктите на Въздушния. Сега обаче №23 направи още по-голям скок и се впусна в най-популярния спорт в световен мащаб - Цар Футбол, след като на официално събитие във френската столица Париж днес бе оповестена колаборация между Jordan и френския шампион Пари Сен Жермен.
Американската марка и френския клуб пускат цяла серия продукти, наброяваща над 90 артикула, но черешката на тортата ще бъдат екипите, с които Неймар, Килиан Мбапе, Единсон Кавани и останалите играчи на парижкия тим ще играят в двубоите си от Шампионската лига. Те са черни на цвят и ще имат логото на Air Jordan, а не на Nike, с чиито екипи по традиция играят от ПСЖ.
Двете страни са сключили дългосрочен договор, който по непотвърдена информация е за период от три години. Самият Майкъл Джордан коментира случката така: “С Пари Сен Жермен имаме сходни виждания и позиции за спорт и стил, така че това партньорство е нещо естествено. Развълнувани и щастливи сме от обединението на тези две общности, чрез което слагаме нашето лого на гърдите на екипите на ПСЖ, за да продължим да даваме енергия за спорт и стил в световен мащаб”.
Част от артикулите могат да бъдат поръчани предварително в сайта на парижани, също както и да бъдат намерени в редица официални магазини на ПСЖ и Nike/Jordan по целия мащаб, включително уникален такъв в японската столица Токио.
Един от най-щастливите от партньорството несъмнено е бразилската суперзвезда на френския тим - Неймар. Бившият футболист на Барселона никога не е крил пристрастията и възхищението си към Майкъл Джордан и марката му, а преди време дори се сдоби с уникални модели на Air Jordan, създадени специално за него.Дебютът на новите екипи ще бъде срещу Ливърпул следващата седмица.