София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Алегри: Колко още ще тренирам Юве? Много

Гонсало сега си почина и отново ще играе решаващи роли", завърши специалистът

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира крупната победа с 3:0 над Сампдория в мач от 32-я кръг на Серия А.
"Ювентус се откъсна от Наполи на шест точки? Ние не можем да останем спокойни. Сега трябва да победим Кротоне в сряда, след което нас ни чака пряк сблъсък с Наполи. Освен това пред нас са мачове с Интер и Рома. Ето защо трябва да запазим спокойствие и да продължаваме да работим. Сега нашият отбор се намира в добра готовност, защото края на срещата проведохме много уверено. Разполагаме с великолепни момчета, а единствената ни цел е да спечелим седма титла. Ще бъде нещо невероятно, ако постигнем успех", заяви Алегри.
"След неуспеха в Мадрид могат да се случат провали? Това наистина бе много отговорен момент за отбора. В продължение на два дни ние си изливахме душата на базата, обсъждайки ситуацията. Но животът продължава, нищо вече не можеш да промениш. Момчетата разбраха това и се движат напред. Разполагам с великолепен отбор, доволен съм от всички играчи", каза още старши-треньорът на Юве.
"Колко още ще тренирам този отбор? Много. Истината е, че аз всяка година след края на сезона разговарям с ръководството. Ако нищо не спечелим, вероятно ще бъда уволнен. Треньорите се ценят от резултатите. При всички положения имаме пълна хармония с ръководството. Дори да ни се разделят пътищата, аз винаги ще съм благодарен на Ювентус", добави Алегри.
"Защо оставих Игуаин сред резервите? В технически и емоционален план той можеше да изиграе много важна роля след почивката. Нападателите играят особено важни роли в края, сега се получи именно това. Трябва да кажа, че разполагам с много качествени играчи, така че мога да избирам. Появата на Коща промени всичко? Предполагах, че Коща и Игуаин могат да решат изхода на мача, когато Сампдория намали оборотите. Гонсало сега си почина и отново ще играе решаващи роли", завърши специалистът.