София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Алегри: Отпадахме от ШЛ, ако реваншът беше идната седмица

Алегри вярва, че Ювентус може да продължи

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че в момента тимът му не е готов да компенсира поражението с 0:2 от Атлетико Мадрид в първия 1/8-финал от Шампионската лига. Той обаче е убеден, че “бианконерите” ще се преобразят до 12 март, когато е реваншът на техния стадион.

“Ако трябваше реваншът да бъде идната сряда, то със сигурност щяхме да бъдем елиминирани. Нуждаем се от този период от 20 дни, за да се възстановим и да оправим проблемите си един по един. Това ми харесва повече в сравнение с 0:0 в първата среща. Ако печелехме всеки двубой, животът щеше да е скучен”, заяви Алегри. 

“Имаме 20 дни, за да се подготвим за реванша с нужния ентусиазъм и максимален адреналин, който да пулсира във вените ни - продължи треньорът. - Не ни беше лесно преди първия двубой, няма да ни бъде лесно и на 12 март, защото Атлетико е отбор, който през последните 9 години завоюва много. Не знам дали ще успеем да продължим, но трябва да сторим всичко, за да успеем. Не знам дали топката ще влезе в мрежата, или няма да поиска, но тогава ще бъде ГОЛЯМОТО предизвикателство. Сигурен съм единствено, че на 12 март ще бъдем готови. Смятам, че имаме добър шанс за продължаване напред. Трябва да използваме възможността да сътворим нещо изключително на фона на случилото се в Мадрид. Това обаче означава, че трябва да спечелим предстоящите ни три срещи в Серия “А”, за да сме във възможно най-доброто състояние. Утре се изправяме срещу Болоня, който е с нов треньор и нова нагласа."

“Този сезон очакванията към нас са по-високи, но не трябва да сме разочаровани, защото има да се изиграе още един двубой. Точно сега трябва да запазим спокойствие и мълчание, защото медиите и феновете са прави да ни критикуват. Това пък даже може да ни помогне да презаредим батериите. Такъв е животът - нуждаеш се от слаби и силни моменти, за да ти е интересно. Скудетото не ни е гарантирано, а трябва да се борим за него седмица след седмица. Печеленето на трофеи не е лесна работа и това трябва да стане ясно. Досега сезонът ни със сигурност не е слаб, защото взехме Суперкупата на Италия, а и все още сме в ШЛ. Наслаждавам се на престоя си в Ювентус досега, защото спечелихме осем от девет възможни трофея в Италия. Моментът, в който вече няма да се забавлявам, ще е моментът, в който ще спра”, завърши Алегри.