София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Алегри: Срещу Фиорентина винаги е трудно

Винаги е трудно за Ювентус да играе срещу Фиорентина

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри очаква много труден двубой с Фиорентина в събота. По традиция “бианконерите” играят доста трудно с “Ла Виола”, а “виолетовите” считат Юве за своя най-сериозен противник. Двубоят с италианския шампион винаги е очакван с огромно нетърпение от привържениците във Флоренция.
“Винаги е трудно за Ювентус да играе срещу Фиорентина. Те притежават добър треньор и млади футболисти, които се справят страхотно. Все още не са загубили мач като домакин и са вкарали 14 гола. Допуснали са едва 3, а утрешният двубой е най-важното събитие за всички във Флоренция”, започна Алегри.
“За нас това е мач като всеки друг. Ще се изправим срещу отбор, който ще направи всичко възможно да ни победи. За нас този мач е важен, защото Интер иНаполи също имат трудни гостувания. Мачът ще бъде дълъг, защото мачовете във Флоренция не свършват никога. Трябва да подходим с голям ентусиазъм и да покажем нашите способности”, допълни наставникът.
“Иска ми се да дам почивка на Джорджо Киелини. Бонучи също игра доста и може да почива утре. Важното в утрешния мач е да избегнем трудностите. Ще бъде футболен празник, защото ще играем пред страхотната публика във Флоренция. Сами Кедира и Алекс Сандро са аут. Емре Джан започна тренировки с тима и ще решим дали да бъде на резервната скамейка”, завърши Алегри.