София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Алегри за контузията на Бонучи, формата на Кристиано и Шампионската лига

Алегри заяви, че контузията на Бонучи не е толкова сериозна

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че контузията на Леонардо Бонучи е по-лека от първоначалните очаквания. Опитният защитник получи травма при победата с 2:1 срещу Лацио в Рим в края на миналата седмица. 

“Да започнем с контузиите. Миралем Пянич и Сами Кедира са на линия, може би и Марио Манджукич. Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи са аут, въпреки че контузията на Лео не е толкова сериозна, колкото очаквахме”, сподели Алегри на пресконференцията си преди утрешния мач с Аталанта в Бергамо от 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия.

Алегри добави, че новото попълнение Мартин Касерес също може да попадне в групата за мача. “В защита ще започнат Джорджо Киелини, Даниеле Ругани и Жоао Кансело, още не съм решил за левия бек. За останалите постове ще взема решения, отчитайки и предстоящия ни мач в събота (домакинство на Парма - б.р.)”, обясни още Алегри, добавяйки, че на вратата утре ще бъде Войчех Шчесни, а в срещата в края на седмицата - Матия Перин.

"Днес ще разговарям с Кристиано Роналдо, който по отношение на физическата форма е отличен през целия сезон, това е важна седмица за нас. 

 

Никъде не пише, че сме супер фаворити в Шампионската лига. Нейното спечелване е наша цел, но трябва да играем добре и да имаме малко късмет. В Серия “А” имаш 38 мача и можеш да си позволиш някоя грешка, но утре не можем да допуснем такава. Същото важи и за Шампионската лига”, коментира още 51-годишният специалист.