София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Aрда изпревари Славия след победа

Aрда изпревари Славия след победа

4 годиниФутбол 10 Телевизия Евроком

Арда (Кърджали) спечели с 2:0 домакинството си на Витоша (Бистрица) в мач, с който беше открита програмата на 17-ия кръг в еfbet Лига. В герой за тима на Стамен Белчев се превърна Радослав Василев. Таранът отбеляза двете попадения във вратата на "тигрите". След успеха Арда събра 25 точки и изпреви Славия, настанявайки се на петото място. "Белите" са шести с 23 точки преди домакинството на Черно море (21) - в събота от 12:30 часа. 
Витоша (Бистрица) записа 15-ата си загуба в първенството и е последен в  класирането с едва 4 точки.
Мачът на "Лаута" се игра при непрестанен дъжд, а локвите по терена допълнително затрудниха играчите на Белчев и Енгибар Енгибаров.
В 22-ата минута Арда поведе при първата си по-сериозна атака в срещата. Иван Коконов от корнер, а на близката греда Радослав Василев засече топката с глава и я изпрати във вратата на Християн Василев - 1:0. В ситуацията таранът на тима от Кърджали беше изпуснат от защитниците на Витоша Евгени Зюмбюлев и Лъчезар Котев.
До почивката Василев имаше още една възможност, но пропусна. В началото на втората част преднината на Арда вече беше два гола. Александър Георгиев получи подаване отляво, изпреварвайки Венцислав Бонев, след което центрира по земя към връхлитащия в наказателното поле Ради Василев, който отблизо вкара в опразнената врата - 2:0.
За голмайстора на Арда това бе седмо попадение от началото на първенството.
След като поведоха с 2:0, избраниците на Стамен Белчев позволиха на съперника също да създаде ситуации пред Иван Караджов. Стражът на Арда обаче беше на мястото си и спаси отправените му удари. В 80-ата минута и напречната греда беше негов верен помощник - след удар на Евгени Зюмбюлев. 
В края гостите от Бистрица поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Деян Лозев, като съдията Николай Йорданов остана безмълвен и срещата приключи 2:0.