София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арда (Кърджали) победа Берое с 3:1

Арда срази 10 от Берое и записа първи успех в efbet Лига

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

 Арда (Кърджали) обърна Берое с 3:1 на стадион „Локомотив“ в Пловдив и записа историческа първа победа в efbet Лига. Зоран Йосипович (14) даде преднина на тима от Стара Загира който в 39-ата минута остана в намален състав заради червения картон на Никита Баранов. Румян Ховсепян (33) изравни за символичните домакини, които след головете на резервата Елиша Сам (89, 90+3) в края записаха първи успех след нулевите равенства срещу Ботев (Пд) и Царско село в първите два кръга. Срещата се игра в Пловдив, тъй като стадионът в Кърджали е в ремонт, за да отговаря на всички изисквания на телевизиите.
Берое поведе при първата си по-сериозна възможност пред вратата на Арда. В 14-ата минута Зоран Гаич опита да изчисти с крак, но не успя да играе с топката, а дебнещият зад гърба му Зоран Йосипович не пропусна да засече топката във вратата на Иван Караджов за 0:1.
Арда успя да изравни в 33-ата минута чрез Румян Ховсепян, който се разписа след пас на Атанас Кръстев. Шест минути след това Никита Баранов направи изключително необмислено нарушение, хвърляйки се на шпагат с двата крака в опит да отнеме топката от Венцислав Бенгюзов и получи втори жълт и съответно червен картон.
С човек по-малко на терена Берое пропусна няколко изгодни положения след почивката. В 50-ата минута само късметът раздели Рубен Бригидо с гола, след като халфът прати топката на сантиметри покрай вратата. В 77-ата минута пък Мартин Камбуров бе изведен очи в очи с Иван Караджов, но опитният нападател не успя да преодолее вратаря, шутирайки в тялото му. Три минути след това Рубен Бригидо поднесе топката на Камбуров на чиста голова позиция, но бившият футболист на Локо (Пд) отново пропусна.
В 89-ата минута Елиша Сам бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране от десния фланг и се разписа за пълния обрат – 2:1. В последните секунди от добавеното време индивидуален пробив Сам доведе до втори негов гол за крайното 3:1. Той преодоля Ерол Алкан, а след това и с Александър Василев, за да матира накрая и вратаря Перниш.
Така Арда записа първа победа за сезона и има вече 5 точки в актива си. Берое остава с 3 точки.