София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арда се намърда в Топ 6

Новакът в елита измъкна трите точки от Стара Загора

4 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Новакът в efbet Лига Арда успя да спечели с 1:0 гостуването на Берое от 16-ия кръг. Радослав Василев вкара единственото попадение в срещата, разписвайки се от дузпа в 42-ата минута. Тя беше отсъдена от съдията Владимир Вълков след нарушение на Александър Василев срещу Радослав Василев.
Мартин Камбуров пък се превърна в антигерой за Берое. Опитният нападател пропусна дузпа в 82-ата минута, като не успя да уцели вратата.
Арда беше в серия от четири поредни мача без победа (три загуби и едно равенство), а след днешния успех се намърда в Топ 6. Отборът на Стамен Белчев се изкачи на шестото място с 22 точки, изпреварвайки Берое и Черно море, които имат по 21.
Припомняме, че Арда спечели и първата среща с Берое - 3:1 в третия кръг.
На мача в Стара Загора днес имаше много положения и пред двете врати, но в крайна сметка победата е за гостите от Кърджали. Вратарят им Иван Караджов, който е бивш страж на Берое, отчая Камбуров и компания с отличните си намеси.