София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арсенал бе близо до срам, но се измъкна "сух" и спечели групата си

Франкфурт се издъни и е втори

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Английският гранд Арсенал едва не стана за смях в последния си двубой от груповата фаза на Лига Европа. "Артилеристите" стигнаха до 2:2 като гост на белгийския Стандарт (Лиеж), въпреки че изоставаха с 0:2.
Хиксът бе доста изненадващ от доста гледни точки, като най-вече от значение бе тази, че при победа "артилеристите" със сигурност щяха да спечелят група "F". Това в крайна сметка се случи най-вече благодарение на сензационната загуба на Айнтрахт (Франкфурт) с 2:3 от Витория (Гимараиш). Германците при успех щяха да са първи с 12 точки, но вместо това те остават на второ място с 9 пункта. Стандарт от своя страна е трети, имайки 8 точки, а Гимараиш е на последното място с 5.
Арсенал и Айнтрахт са напред в следващата фаза на турнира след днешните двубои
За белгийците днес точни бяха Бастиен (47') и Амала (69'), а за гостите се разписаха Лаказет (79') и Букайо Сака (81').
През първото полувреме по-добре стоеше тимът, воден от Фреди Люнберг, но с пропуски се отчетоха младоците Емил Смит-Роу и Букайо Сака.
В началото на втората част определено по-активният тим се оказа този на домакините и той бързо стигна до откриване на резултата.
В 47-ата минута Бастиен шутира от средна дистанция, а топката рикошира във футболист на гостите и заблуди Емилиано Мартинес, за да влезе в мрежата му.
Упражнението се повтори и в 70-ата минута, когато същото бе сторено от Селим Амала и чрез нов рикошет Стандарт поведе с 2:0.
По всичко изглеждаше, че това е всичко в двубоя, но "топчиите" не бяха казали последната си дума.
В 79-ата минута Сака центрира прекрасно за Лаказет, а французинът реализира с глава за 1:0.
Натискът на гостите се засили и само 2 минути по-късно младият Сака получи пас на границата на наказателното поле и отбеляза за 2:2.
До края на двубоя домакините натиснаха в търсене на успех, който щеше да ги изстреля на второто място, но Арсенал се бранеше добре и не инкасира нови голове.