София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арсенал надви Бърнлис 2:1

Лаказет и Обамеянг бележат срещу Бърнли

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Арсенал се измъчи у дома срещу Бърнли, но успя да вземе победа с 2:1 и да има пълен актив от точки. Двубоят на бе от втория кръг на Висшата лига. Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг бяха точни за тима на Унай Емери, а за гостите се разписа Ашли Барнс.
Домакините очаквано започнаха по-добре. В 12-ата минута Лаказет стреля с глава отблизо, но Поуп реагира блестящо и изби в корнер. Себайос изпълни ъгловия удар, центрирайки към близката греда, където Лаказет се пребори с двама бранители и стреля в близкия ъгъл. Топката премина между краката на Поуп, който този път не успя да се намеси добре - 1:0.Бърнли наложи натиск и притисна своя съперник. Лено на два пъти се намеси решително, но и той бе безпомощен в края на първото полувреме. Удар на Макнийл рикошира и стигна до Барнс, Давид Луис и Гендузи, които бяха наблизо, не успяха да се намесят и нападателят на Бърнли прати топката във вратата за 1:1.Арсенал натисна през втората част, но Ник Поуп се справи отлично при няколко положения пред своята врата. Все пак домакините успяха да стигнат до ценното попадение в 64-ата минута. Дани Себайос отне една топката и я предостави на Обамеянг, който се впусна напред и стреля в близкия ъгъл - 2:1.Бърнли натисна и можеше да стигне до равенството, но защитата на Арсенал и Лено се справиха с всички ситуации пред вратата.
Бърнли е с три точки след първите два кръга.