София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арсенал разби Евертън с 5:2

„Артилеристите“ излязоха пети във Висшата лига

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Арсенал подари победа за 68-ия рожден ден на мениджъра си Арсен Венгер, след като в мач от 9 кръг на Висшата лига се наложи с 5:2 като гост на Евертън след обрат.
„Артилеристите“ пропуснаха ранен шанс за откриване на резултата, когато в десетата минута Александър Лаказен от вратарското поле не успя да преодолее стража на домакините Джордан Пикфорд. Две минути по-късно Уейн Рууни се разписа с удар извън наказателното поле.
Пет минути преди почивката Начо Монреал изравни при добавката на удар на Гранит Джака, отразен от вратаря на Евертън. Точно преди края на първото полувреме Алексис Санчес се озова в чиста позиция, но не успя да преодолее Пикфорд.
В 53-ата минута Месут Йозил даде аванс на Арсенал, след като с глава засече центриране на Санчес отляво. Четвърт час по-късно „карамелите“ останаха с човек по-малко, след като Идриса Гей получи втори жълт картон.
Александър Лаказет вкара трети гол за гостите в 74-ата минута, когато на точката на дузпата получи топката от пробилия по дясното крило Йозил. В последната минута на редовното време и Арън Рамзи се разписа за Арсенал, след като беше изведен в чиста позиция от Джак Уилшир.
В добавеното време Умар Ниасе открадна топката от краката на Чех и вкара втория гол за домакините. Малко след това Алексис Санчес проби през защитата на „карамелите“ и с диагонален удар оформи крайния резултат – 5:2 за Арсенал.
С този успех тимът на Арсен Венгер събра 16 точки и излезе на пето място в класирането. Със същия актив е и четвъртият Челси, който има по-добра голова разлика. Евертън се срина в зоната на изпадащите и вече е 18-и с осем точки, след като няма победа вече трети пореден мач. Така бъдещето на мениджъра Роналд Куман на „Гудисън Парк“ въобще не е сигурно.