София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Атлетико обяви мегатрансфера на Жоао Феликс

Сумата по трансфера е 126 млн. евро, като по този начин мадридчани активираха откупната клауза на тийнейджъра.

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Атлетико Мадрид и Бенфика официално обявиха трансфера на 19-годишния атакуващ халф Жоао Феликс. Сумата по трансфера е 126 млн. евро, като по този начин мадридчани активираха откупната клауза на тийнейджъра. Договорът на играча е за следващите седем сезона. Талантът беше представен по любопитен начин - чрез видео, показващо как той разглежда 200-годишния световноизвестен местен музей Прадо.Това е рекорден трансфер за клуб от испанската столица, както и за Бенфика. По този начин Феликс се превърна в най-скъпия португалец, надминавайки Кристиано Роналдо, който отиде в Ювентус за 117 млн. евро. Това е петата най-скъпа сделка в историята на футбола след тези на Неймар, Килиан Мбапе, Филипе Коутиньо и Усман Дембеле. Клубът си осигури средствата по привличането му благодарение на очаквания изходящ трансфер на Антоан Гризман, който ще бъде за сходна сума. Атлетико пребори Манчестър Сити за подписа на играча, а Манчестър Юнайтед, Ювентус и Реал Мадрид също бяха спрягани като негови бъдещи отбори.
Феликс изигра 43 мача с 20 гола и 11 асистенции за Бенфика през миналия сезон. Също така, той дебютира за Португалия във финалния турнир на Лигата на нациите. Днес в Атлетико бяха много активни, като обявиха привличането на Ектор Ерера и Фелипе от Порто, както и активирането на откупната клауза на Родри от страна на Манчестър Сити.