София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Атлетико се надигна след 0:2 и продължи безупречния си ход

Атлетико е едноличен лидер с девет точки и на цели пет пред шампиона Барселона

5 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

Атлетико Мадрид спечели с 3:2 срещу гостуващуя Ейбар в дуел от третия кръг на Примера дивисион. Гостите от Страната на баските вкараха два гола до 20-ата минута, но “дюшекчиите” успяха да се възродят и да вземат успеха. Жоао Феликс (27), Витоло (51) и Томас Парти (90) зарадваха “червено-белите” и донесоха трети пореден пълен комплект от точки. Атлетико е едноличен лидер с девет точки и на цели пет пред шампиона Барселона.
Диего Коща започна за “дюшекчиите” за първи път от месец април насам. Той оформи нападателен тандем с Жоао Феликс. Гостите от “Ипуруа” подредиха 4-2-3-1 с Шарлз в предни позиции.

Баските откриха резултата в седмата минута след пробойна в “червено-бялата” защита. Северняците развиха чудесна акция: Педро Леон подаде вдясно за Фабиан Ореяна, който направи хубав рейд и центрира за непокрития Шарлз. Нападателят беше сам и вкара с глава от пет метра - 0:1. В 13-ата Диего Коща направи голям пропуск на втората греда, когато само трябваше да насочи в мрежата.
В 18-ата Ейбар нанесе нов удар след двоен рикошет, заблудил Ян Облак. Защитникът Анаиц Арбийя шутира от 22 метра, топката се отклони последователно от двама играчи на Атлети и премина покрай словенския страж за 0:2.
В 27-ата домакините успяха да върнат едно попадение. Жоао Феликс изведе Диего Коща, който се пребори с тяло със своя пазач и подаде отново за Феликс, който се разписа на празна врата за 1:2. В 34-ата “рохибланкос” поискаха дузпа след падане на Феликс. След консултация с ВАР съдията реши, че няма нарушение.
Момчетата на Диего Симеоне стигнаха до изравняване в началото на второто полувреме. В 52-рата Ренан Лоди тръгна отляво, възползва от неточен шпагат на защитник, напредна и подаде към Витоло. Испанският нападател насочи технично с външен към левия ъгъл на Марко Дмитрович - 2:2.
Шест минути по-късно Диего Коща вкара топката в мрежата, но след вдигнат флаг за засада. Страничният рефер беше птчел засада и бранителите на гостите спряха да играят. Положението беше доста спорно и главният арбитър се консултира с ВАР, като в крайна сметка назначи засада.
В 83-ата Витоло изведе с пета Диего Коща, бразилецът с испански паспорт реализира, но отново при вдигнат флаг за засада. Повторението доказа това.
В 90-ата усилията на Атлети дадоха резултат. Настойчивите действия на “червено-белите” зарадваха публиката на “Wanda Metropolitano”. Резервата Томас навлезе в наказателното поле, освободи се от бранител и с помощта на късмет, след което наказа вратаря за 3:2.