София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Байерн отново се превърна в черна котка за Бенфика

Точни за баварците бяха Роберт Левандовски в 10-ата минута и Ренато Санчес в 54-ата

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Бенфика загуби с 0:2 у дома от Байерн (Мюнхен) в мач от първия кръг в група "Е" на Шампионската лига.
Точни за баварците бяха Роберт Левандовски в 10-ата минута и Ренато Санчес в 54-ата.
Португалецът се възползва от шанса да започне като титуляр и наказа бившия си отбор след перфектна многоходова комбинация на германския гранд.
Бенфика вече има 3 равенства и 6 загуби срещу Байерн в евротурнирите. За последно преди днес двата тима се бяха срещали в Шампионската лига през сезон 2015/16, когато баварците се наложиха с общ резултат 3:2 на 1/4-финалите.
Началото бе двуостро, като съперниците се стремяха бързо да отнемат топката и да търсят извеждащи пасове по фланговете. Класата на Байерн си пролича в 10-ата минута и перфектно организирана атака завърши с попадение във вратата на Бенфика. Рибери намери спринтиращия Дейвид Алаба, който центрира точно към Левандовски, а полякът финтира бранител в червено преди хладнокръвно да открие резултата.В 14-ата минута баварците можеха да нанесат втори удар, с който да отчаят домакините. Кимих много хитро изведе Робен, но вратарят Влаходимос излезе навреме и смути холандеца, който шутира в аут. Байерн определено се чувстваше много комфортно на терена и в 21-ата минута имаше нова голова възможност, но Хамес не успя да засече топката след поредния пробив на Ариен Робен.Бенфика бързо си върна самочувствието и започна да задържа топката по-продължително. В 28-ата минута Салвио принуди Мануел Нойер да прави първото си важно спасяване в мача, но след това отново Байерн беше отборът, който контролираше ситуацията на терена. Малко преди почивката Рибери подаде на Робен и той трябваше само да преодолее Влаходимос, но заложи на силата и сбърка.Бенфика поиска дузпа в 43-ата минута, когато останаха съмнения, че Черви беше повален в наказателното поле от Йошуа Кимих, но Антонио Матеу Лаос не се съобрази с протестите на домакините.По-добрата игра на Байерн продължи и след почивката, а Ренато Санчес се разписа срещу отбора, който го направи известен. Португалският национал сам постави началото на головата атака в 54-ата минута. Тя премина през Рибери, а Алаба направи втора асистенция, пращайки топката на крака на непокрития Санчес, който в знак на уважение към Бенфика не се зарадва на гола.