София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бакайоко: Гатузо и Конте си приличат

Ще бъде по-лесно за мен да се адаптирам към италианския шампионат. Благодаря на Милан, че ми даде тази възможност

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Новият полузащитник на Милан Тиемуе Бакайоко бе представен от Леонардо и Паоло Малдини на официална пресконференция, на която присъстваха и новопривлечените Диего Лаксалт и Саму Кастийехо. Французинът, който премина в състава на Дженаро Гатузо под наем от тима на Челси, направи сравнение между Дженаро Гатузо и Антонио Конте, а също така изрази желанието си да бъде важна част в състава на "росонерите".
“През последния сезон работих и научих много от Антонио Конте. Ще бъде по-лесно за мен да се адаптирам към италианския шампионат. Благодаря на Милан, че ми даде тази възможност. В действителност Гатузо и Конте си приличат. Те са хора, които вършат работата си със страст. Забелязах това, когато започнах тренировки под ръководството на Гатузо. Още не сме разговаряли за моята позиция на терена. Ще опитам да дам най-доброто от себе си, където и да играя”, започна Бакайоко. 
“Сравненията с Марсел Десай? Без да искам да проявявам неуважение, но той игра като защитник. Надявам се, че ще имам същия успех като него. Знам, че е бил доста важен за този клуб. Надявам се, че и аз ще стана такъв. Щастлив съм от престоя си във Висшата лига. Изиграх важни срещи и усвоих характеристиките на шампионата, което може да ми бъде от полза. Научих много неща. Престоят ми не се разви по най-добрия начин, но съм мотивиран да се справя добре тук”, продължи Бакайоко.
“Гледах много мачове от Серия “А”. Във Франция този шампионат е следен доста. Моите идоли бяха Уеа, Ван Бастен, Малдини. Хора, които са пример за подражание. Ще опитам да дам максимума от себе си за тази фланелка. Не искам да сравнявам Ювентус и Милан. Историята показва, че Милан е печелил повече. Ювентус обаче е отличен клуб”, завърши французинът.