София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Балъков: Иска ми се да играем като Англия, мачът идва в идеалния момент

Обожавам работата и играта от страна на Гарет Саутгейт, каза още селекционерът ни

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Селекционерът на България Красимир Балъков говори на официалната пресконференция преди двубоя с Англия от евроквалификациите утре. Той разкри, че вече е наясно със състава, който ще стартира на "Уембли" и не пропусна да се изкаже ласкаво за съперника ни.
"Всички футболисти са здрави и на разположение, като на 99,9% съм наясно с титулярите. Има още някои дребни детайли за доуточняване, но те ще се решат в последния момент. Моите играчи са наясно, че трябва да се представят на повече от 100% утре вечер. Не мога да ви кажа сега кои ще започнат като титуляри, но всичко е възможно. Ако не загубим, ще бъде позитивен резултат за нас. Ще бъда доволен и щастлив, ако видя, че играчите ми дадат най-доброто от себе си през всичките 90 минути", каза селекционерът на "лъвовете".
"Обожавам това, което виждам като работа и игра от страна на Гарет Саутгейт и неговия тим. Това е футболът, който и на мен ми се иска да играем. Дай боже, след някоя друга година да достигнем нивото на Англия. Сега обаче трябва да се съобразим с възможностите си и да сме готови да противодействаме по най-добрия начин на този динамичен, модерен стил на игра. Моментът е идеален за момчетата, за да усетят за какво точно става въпрос", продължи той.
"Предвид точките, с които разполагаме в момента, е трудно да говорим за класиране на Европейското първенство. Имаме обаче добър шанс чрез Лигата на нациите, който трябва да използваме. Добре е до края на тези квалификации да видим всички футболисти, които са в разширения състав."
"Марселиньо и Вандерсон са много добри играчи и съм сигурен, че с опита и класата си ще ни помогнат", завърши наставникът на българския отбор.
България гостува утре в 19 часа на Англия. В група "А" на европейските квалификации ние сме на последно място с 2 точки от 4 срещи, "трите лъва" пък са лидер там с 6 пункта от 2 мача.