София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барселона се класира на финал за Купата на Краля

Каталунците финалисти за Купата на Краля след класика на реванша в Мадрид

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Барселона се класира на финал за Купата на Краля след категорична победа с 3:0 над Реал (Мадрид) в реванша на "Сантяго Бернабеу". Първата среща беше завършила 1:1 и с общ резултат 4:1 каталунците очакват съперника си за спора за трофея. Другият полуфинал противопоставя Бетис и Валенсия.
На реванша в Мадрид "белите" и каталунците започнаха предпазливо. В осмата минута каталунците затрудниха отбраната на "белия балет", като Луис Суарес опита подаване към включилия се Сержи Роберто, но домакините все пак се справиха в ситуацията.
В 14-ата Винисиус падна в наказателното поле на Барса и претендира за дузпа. Повторенията показаха колебливи действия на Нелсон Семедо и контакт на неговия крак с този на бразилеца. Ситуацията обаче не беше разгледана с помощта на ВАР и мина без последствия.
В 23-ата се настана меле пред Тер Стеген, като първо Винисиус, а след това и Лукас Васкес не успяха да стрелят точно. В 35-ата минута Ракитич изненада защитата на Реал с извеждащо подаване към Сержи Роберто. Испанецът обаче не успя да догони топката. Малко преди почивката Винисиус пробва мерника си без успех.
Избраниците на Солари започнаха по-активно втората част. В 48-ата минута Бензема стреля опасно над гредата. В 50-ата Варан изпусна Пике и каталунският защитник прати топката над целта. По-малко от минута по-късно гостите от "Камп Ноу" откриха резултата. Дембеле се включи отляво и пусна отлично подаване към Луис Суарес. Рамос не прецени добре ситуацията и уругваецът се възползва, давайки преднина на Барса - 0:1.
В 59-ата Ракитич претендира за дузпа. При повторението се видя, че Рамос го настъпва на границата на наказателното поле. Не последва сигнал на съдията. Минута по-късно Регилон хитро премина покрай Семедо и центрира опасно в малкото наказателно поле. Лукас беше затиснат от двама, но повторенията показаха, че няма нарушение на правилата. В 62-ата Тер Стеген демонстрира класата си, като не позволи на Регилон да се разпише с глава.
В 67-ата Дани Карвахал изненада със силен удар по диагонала - Тер Стеген реагира и улови. Не беше изминала и минута за нова възможност пред каталунската врата. Винисиус изуми с чудесен рейд в наказателното поле. Той можеше да отбележи наистина фамозен гол, но в последния момент Семедо някак отклони, за да излезе топката в корнер.
След редицата пропуски на домакините последва втори гол за Барселона. Дембеле напредна и центрира пред вратата на Реал, където Варан изпревари Суарес, но си отбеляза автогол, пращайки топката в собствената врата - 0:2.
Този развой окончателно отказа "белите", които до края инкасираха и трето попадение. В 73-ата минута от дузпа в стил "Паненка" се разписа Луис Суарес, който беше фаулиран от Каземиро. Голмайсторът на Барселона подлъха хитро Кейлор Навас с елегантно копване и отбеляза в центъра на вратата му за крайното 0:3.
На финала на 25 май каталунците ще спорят с Бетис или Валенсия, които направиха 2:2 в първата среща. Реваншът им е в четвъртък.