София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БЕРБАТОВ СЕ ЗАВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ

СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧИ С ПАОК, БЪЛГАРИНЪТ ЩЕ РАЗВИВА ФУТБОЛА НИ

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Най-добрият български футболист в последните години Димитър Бербатов ще се завърне в родината си до 2 години. След като приключи сегашното му предизвикателство, наречено ПАОК, Бербо отново ще помага на българския футбол. 

их желал още две години да поиграя футбол на високо ниво. Поддържам един стандарт на живот и се грижа за себе си – храня се правилно, тренирам правилно. Човек се познава най-добре сам. Така че мисля, че още две години би било добре да поиграя футбол. Разбира се, някой път желанията се разминават с очакванията. Но към момента се чувствам много добре и искам още две години да съм в големия футбол", каза новото попълнение на ПАОК.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед има своя фондация, чиято цел е да развива млади таланти. 

Фондация “Димитър Бербатов” е основана през 2008 г. от футболната звезда Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Фондацията се управлява от Директор и Съвет. Управляващ директор на Фондация "Димитър Бербатов" и Председател на Съвета на фондацията е Димитрина Ходжева.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Българинът ще се отдаде изцяло на детската школа за бъдещи футболисти, след като реши, че няма какво повече да даде на световния футбол. Целта на Бербатов е да развие млади играчи, които един ден да поемат по неговия път. Така той ще реши един от най-големите проблеми в родния спорт, а именно липсата на качествена подготовка за подсрастващите таланти.