София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борусия (Дортмунд) разби Атлетико (Мадрид) с 4:0

В 84-ата минута Дортмунд нанесе трети звучен шамар на гостите си

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Борусия (Дортмунд) надигра с категоричното 4:0 Атлетико (Мадрид) в сблъсъка между двата тима от група "А" на Шампионската лига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".
Това бе седми пореден успех на възпитаниците на Люсиен Фавър, който ги изведе еднолично начело в групата с пълен актив от 9 точки. "Жълто-черните" продължават да са без загуба във всички турнири в Европа.
Аксел Витсел откри резултата в 38-ата минута, Рафаел Герейро удвои в 73-ата, Джейдън Санчо вкара третия гол в 83-ата минута и отново Рафаел Герейро оформи разгромното 4:0 в 89-ата минута на двубоя.
Гостите от Мадрид започнаха по-добре мача и още в началото натиснаха домакините. В 3-ата минута се стигна до чиста положение за Атлетико, но съдията Антъни Тейлър правилно свири засада.Малко по-късно Антоан Гризман получи топката пред вратата на Дортмунд, направи залъгващи финтове и стреля остро, но топката бе блокирана от защитник на домакините.Тези положения стреснаха германците и те правилно изнесоха играта в по-предни позиции. В 16-ата минута Ашраф Хакими се освободи на чиста позиция и стреля, но неточно.Последва и шут на Аксел Витсел, но Ян Облак без проблеми спаси. След половин час игра Дортмунд можеше да вкара, но Кристиан Пулишич стреля до гредата.Отговорът на гостите бе положение пред Антоан Гризман, но и той не намери мрежата. Така се стигна до 38-ата минута, когато Ашраф Хакими намери Аксел Витцел и той вкара за 1:0. В края на полувремето домакините можеха да вкарат и второ попадение, но Марко Ройс спаси. Втората част започна силно за испанците, които профукаха последователно две сериозни положения чрез Саул Нигес и Хуанфран. Атлетико продължи да натиска и да търси изравняването, но в 56-ата минута отново Саул Нигес нямаше шанс пред вратата на Дортмунд.Това бяха силните минути на Атлетико, но гостите така и не успяваха да отбележат. След час игра с пропуск се отчете и Диего Коста. Испанците натискаха, създаваха положения, но с лека ръка ги пропускаха и не успяваха да изравнят. В 63-ата минута и Саул Нигес с глава прати топката в аут.Десет минути по-късно Дортмунд наказа многобройните пропуски на испанците и за втори път опъна гостите. Тогава Ашраф Хакими асистира на Рафаел Герейро, който опъна мрежата за 2:0. Атлетико се опита веднага да върне един гол, но Гризман за пореден път не успя да вкара.В 84-ата минута Дортмунд нанесе трети звучен шамар на гостите си. Тогава Ашраф Хакими намери Санчо и той вкара за 3:0. Това обаче не бе всичко и малко по-късно домакините забиха ново попадение дело на Рафаел Герейро. Така Борусия си взе заслужена победа и гледа смело към следващата фаза на надпреварата.