София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борусия напред в ШЛ

Лидерът в германската Бундеслига не успя да победи Брюж

5 годиниФутбол 12 Телевизия Евроком

Лидерът в германската Бундеслига Борусия Дортмунд ще играе в 1/8-финалите на Шампионската лига! Неприятно за тима обаче е, че той не успя да победи белгийския Брюж и завърши при 0:0 на своя "Сигнал Идуна парк" в среща от петия кръг на най-силната клубна надпревара.
След това равенство Борусия остана зад лидера в Група А Атлетико Мадрид, който по-рано се справи с Монако (2:0) и оглави временното класиране с 12 т. Кръг преди края Борусия остава втори с 10 т. Кой ще е първи и кой втори, ще се реши в последните мачове, когато Борусия гостува на Монако, докато Атлетико е с визита на Брюж.
Хиксът помага на белгийците да останат на третото място и да си осигурят участие в Лига Европа на пролет (5 т.). Последният в групата Монако отпада от европейските клубни турнири.
Срещата във Вестфалия не се отличи с кой знае колко интересни ситуации пред някоя от двете врати. Първата част бе меко казано скучна - домакините опитваха да пробият здравия защитен блок на съперника, но без успех. Дортмунд опита да установи натиск в първите минути, след удари на Витсел в 5-ата и Пулишич в 8-ата минути, но и двамата не намериха целта.
В 23-ата минута Брюж също опита да застраши Бюрки, след шут на Амрабат, но топката прелетя покрай вратата на съперника. В 35-ата минута Дауд стреля от далеч, но също в аут.
Втората част започна с нови шутове от дистанция. В 60-ата минута Аканджи опита да изненада съперниковия страж, но без успех.
В края и двата тима имаха възможност за попадение. Алкасер пропусна да се разпише след хубава комбинация с Пулишич и Санчо, но изпрати топката в аут в 83-ата минута. Три по-късно и гостите отправиха последен шут - чрез Ванаакен, който също прелетя далеч, което запази крайното 0:0.