София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ботев (Пловдив) победи ЦСКА с 3:2

Николай Йорданов отсъди по една дузпа, остави "червените" с човек по-малко в началото на второто полувреме

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ботев (Пловдив) победи ЦСКА с 3:2 в първия полуфинал за Купата на България и крайният победител ще се решава на реванша в София на 24 април. Мачът в Коматево беше много интригуващ, като неприятното беше, че и този път съдията беше сред главните действащи лица. Николай Йорданов отсъди по една дузпа за двата отбора, а в началото на второто полувреме остави "червените" с човек по-малко.
На няколко пъти Любослав Пенев беснееше край тъчлинията, недоволен от отсъжданията му. Първо Тодор Неделев откри в 14-ата минута след точно изпълнение на дузпа, при която Лазар Марин падна в наказателното поле на ЦСКА след съприкосновение с Божидар Чорбаджийски. "Червените" протестираха, но Йорданов беше категоричен - 11-метров наказателен удар.
В 26-ата Антонио Вутов покачи на 2:0, след като финтира Чорбаджийски и отблизо наказа Черниаускас.
В 33-ата Али Соу намали от дузпа - 2:1. Тя беше отсъдена за игра с ръка на Джонатан Перейра след центриране на Енрике Рафаел. В 69-ата минута Рубен Пинто изравни, след като ЦСКА вече бе останал с човек по-малко. "Червените", макар и с десет играчи, контролираха играта и заслужено стигнаха до 2:2.
В края обаче Ботев стигна до успеха, вземайки аванс преди реванша на "Армията". В 84-ата Феребори Доре се превърна в златна резерва за "жълто-черните", отбелязвайки за крайното 3:2.
Преди това "червените" имаха сериозни претенции за дузпа, която Николай Йорданов подмина. В 61-ата минута Радослав Терзиев прати топката в ръцете на Джонатан Перейра в опит да я изчисти. Съдията обаче не посочи бялата точка, с което си навлече гнева на "армейците" и най-вече на Любослав Пенев.