София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ботев (Враца) надви Черно море с 2:1

Черно море загуби при гостуването си в Монтана

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ботев (Враца) спря серията си от три поредни мача без победа, след като в мач от 14 кръг се наложи с 2:1 над Черно море в Монтана. Победното попадение за врачани беше дело на Валери Божинов, който не се беше разписвал от 19 октомври. За бившия национал това е трети гол от началото на сезона.
Първото полувреме не предложи опасности пред двете врати и нулевото равенство след него беше справедлив резултат. Втората част започна с претенции на Ботев за дузпа заради игра с ръка на Стефан Станчев, но съдията Станислав Тодоров не отсъди наказателен удар. След това вратарят на врачани Красимир Костов в една атака отрази удари на Георги Божилов и Радослав Василев.
В 61-ата минута капитанът Юлиан Ненов даде аванс на домакините, след като на много добра позиция получи топката от Емил Стоев. Четири минути по-късно Божинов удвои. Той беше точен с глава, след като с плонж засече центриране на Ненов.
Шест минути след попадението на Божинов и Черно море стигна до гол. Негов автор стана резервата Жоржиньо, който завърши с точен удар хубав извеждащ пас на Васил Панайотов.
С тази победа Ботев (Враца) събра актив от 15 точки и излезе на десето място в класирането, на една пред Дунав. Черно море временно е седми с 18 точки.