София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ботев (Враца) победи Етър с 2:1

Валери Домовчийски герой с два гола

5 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

Ботев (Враца) успя да постигне обрат и да спечели с 2:1 домакинството си на Етър от седмия кръг на efbet Лига. Гостите от Велико Търново поведоха чрез Даниел Младенов в 21-ата минута, а до края с две попадения за тима на Сашо Ангелов се отчете Валери Домовчийски. В 69-ата капитанът на Ботев вкара за 1:1, а в 83-ата отбеляза от дузпа. Наказателният удар обаче предизвиква сериозна дискусия. Съдиятата Георги Кабаков прецени, че Александър Дюлгеров е играл с ръка в наказателното поле на "виолетовите". От повторенията ясно се видя, че топката среща прибраната до тялото му ръка, а не разперената.
Голмайсторът на Етър Даниел Младенов започна титуляр и игра цял мач. Както вече стана ясно, нападателят загуби баща си в огромна трагедия. Венцислав, който е дългогодишен спасител, се удави във водите на язовир Дренов дол край Кюстендил. Младенов намери сили да играе и дори вкара, откривайки резултата в 21-ата минута. За опитния нападател това бе седми гол от началото на сезона в efbet Лига. Попадението на Младенов обаче не помогна на тима на Росен Кирилов, който в крайна сметка си тръгна с празни ръце от Враца.
В 67-ата минута Даниел Генов центрира към Валери Домовчийски. Опитният нападател на Ботев майсторски се обърна и с точен удар реализира в долния ляв ъгъл на Христо Иванов за 1:1.
В 78-ата минута "виолетовите" пропуснаха отличен шанс отново да поведат. Красимир Станоев стреля по земя от пряк свободен, Красимир Костов със сетни усилия успя да избие топката, която се озова в краката на Светослав Ковачев, младокът стреля в лявата греда и не успя да отбележи. Така се стигна до 83-ата минута, когато Кабаков маркира игра с ръка на Александър Дюлгеров, като отново Домовчийски беше точен - 2:1.