София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Буфон: Ако не намеря подходящ проект, ще помисля за друга роля

"Бъдещето ми? Миналото лято се намерих в невороятно състояние на спокойствие. Имам някои добри предложения, но ще видим

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Бившият капитан на Ювентус Джанлуиджи Буфон сподели, че може да се насочи към нова роля във футбола, ако не намери подходящ проект, където да продължи кариерата си като играч. Вратарят разкри как са се развили нещата в ПСЖ, където прекара последния сезон, в обширно интервю за "Кориере дело Спорт"."Още преди пет месеца от ПСЖ ми казаха, че в края на сезона ще ми предложат ролята на втори вратар. От януари имах достатъчно време да мисля и стигнах до извода, че това не е за мен. Отказах се от доста пари. Тяхното предложение беше разбираемо и офертата беше изкушаваща, но на 41 години аз търся емоции", каза Буфон."Бъдещето ми? Миналото лято се намерих в невороятно състояние на спокойствие. Имам някои добри предложения, но ще видим. Бих искал да запиша някой треньорски курс или някой за спортен директор или бизнес мениджър. Също така бих исках да подобря английския си. Въпреки всичко, преживяването в Париж беше невероятно", допълни той.
Вратарят коментира промените в италианския футбол и назначаването на АнтониоКонте за треньор на Интер. "Чувам, че някои фенове искат да се махне звездата на Конте след преминаването му в Интер, но той даваше всичко за клуба, когато беше играч и треньор. Това е професионален избор. Той никога не е предавал Юве. Смятам завръщането му в Италия за важно за цялата система, както и това на Малдини, Бобан и Сари".Той сподели и мнението си за пристигането на Кристиано Роналдо в Ювентус миналото лято: “Защо Роналдо избра Италия? Той не го направи, той избра Ювентус, което е нещо различно. Той си поставя цели и прекарва целия си живот в опит да ги постигне”.