София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бутат "Сан Сиро", Милан и Интер строят нов стадион

Двата гранда са се разбрали за общ проект, който ще предложат на общината в Милано. Планът е новото съоръжение да е готово през 2022 г.

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Домът на Милан и Интер "Сан Сиро" ще бъде съборен до няколко години и на негово място ще бъде построен нов стадион. Двата гранда са се разбрали за общ проект, който ще предложат на общината в Милано. Планът е новото съоръжение да е готово през 2022 г."Нерадзурите" имаха желание да бъде реновиран настоящия стадион, но колегите им от Милан са ги убедили, че построяването на нов е по-добрият вариант. Според първоначалните планове съоръжението ще бъде в близост до сегашното място, като до тогава и двата клуба ще продължат да играят мачовете си на "Сан Сиро". Ако проектът бъде одобрен, работата по строежа ще започне в края на настоящия сезон.
Президентът на Милан Паоло Скарони потвърди новината: "Ще построим нов "Сан Сиро" в същия район. Старият стадион ще бъде разрушен". Шефът на "росонерите" заяви това в Лозана, където той и изпълнителният директор на Интер Алесандро Антонело са част от италианската делегация, която промотира кандидатурата на Милано-Кортина за домакин на зимните олимпийски игри през 2026 г.