София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Четири държави ще бъдат домакини на Евроволей 2019

Евроволей 2019 ще се превърне в крайъгълен камък в историята на европейския волейбол.

7 годиниВолейбол 29 Телевизия Евроком

Четири страни ще бъдат домакини на Европейското първенство за мъже през 2019 г. Франция, Словения, Белгия и Холандия ще приемат 31-то издание на надпреварата. Турнирът ще се проведе от 13 до 29 септември 2019 година. Новината бе съобщена от президента на ЦЕВ Александър Боричич.

За първи път събитието ще се проведе в четири държави. Евроволей 2019 ще се превърне в крайъгълен камък в историята на европейския волейбол и ще предостави наистина уникална възможност за дългосрочно и устойчиво развитие на играта в цяла Европа.

Италия и Сърбия и Черна гора бяха първите държави, които обединиха усилията си за домакинство на форума през 2005 г., преди Австрия и Чехия (2011 г.), Дания и Полша (2013 г.), България и Италия (2015 г.), които направиха същото. Организацията на събитието в четири страни обаче е нещо наистина безпрецедентно. Националните федерации и ЦЕВ ще потвърдят градовете домакини във всяка страна по-късно тази година.

В 31-то издание на Евроволей ще участват 24 отбора, което ще даде възможност рекорден брой национални федерации да се конкурират и да позволи безпрецедентен брой фенове да присъстват. 12 отбора, включително от държавите-домакини, ще бъдат предварително класирани за финалния кръг според представянето на тазгодишния шампионат, който в момента се провежда в Полша.

Президентът на ЦЕВ ще разкрие допълнителна информация за Евроволей 2019 на пресконференция, която ще се проведе утре от 17:30 часа в "Таурон Арена" в Краков, един час преди първия полуфинал.