София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Чунчуков спаси Славия в драматичен мач

„Белите“ и Локо (Пловдив) продължават без победа от началото на плейофите

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Славия и Локомотив (Пловдив) продължават без победа от началото на плейофите. В мач от 31 кръг на Първа лига двата тима направиха драматично 2:2 на стадиона в "Овча Купел". Така „белите“ и „смърфовете“ са с по три равенства и две загуби след разделянето на шампионата на първа шестица и втора осмица. Срещата беше подгряна от изключително любопитно изказване на президента на гостите Христо Крушарски, който беше облечен в съдийски екип.
Домакините взеха ранен аванс в 5-ата минута, когато Цветелин Чунчуков се разписа с удар от границата на наказателното поле. Това е четвъртото му попадение в последните три мача на Славия. В 28-ата минута „белите“ бяха близо до изравнителен гол, но ударът на Стефан Велковски от фаул се отби в гредата.
Десет минути преди почивката Локомотив (Пловдив) изравни. Димитър Илиев порази вратата на Георги Петков, след като беше изведен в добра позиция от Ален Ожболт.
В 54-ата минута „смърфовете“ стигнаха до обрат. С далечен удар Елитон прати топката във вратата на домакините. Ожболт отново се отличи с асистенция. В 75-ата минута словенецът имаше малшанс топката да се отбие в гредата след негов удар. Седем минути по-късно Ожболт отново уцели рамката на вратата.
Във втората минута на добавеното време Чунчуков се възползва от грешка в защитата на „черно-белите“, озова се срещу Мартин Луков, но вратарят спаси удара му. Малко след това 24-годишният нападател на Славия поправи грешката си и изравни резултата с удар от границата на вратарското поле.
В последния кръг от груповата фаза Локомотив (Пловдив) приема септември на 2 май, а Славия гостува на Дунав на следващия ден. „Смърфовете“ и „белите“ продължават в директните елиминации в спор за определяне на местата от седмо до десето.