София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА и Спартак не се победиха в дербито

След седмица ЦСКА ще гостува на новака Оренбург, а Спартак ще е домакин на Ростов

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Московското дерби между ЦСКА и Спартак завърши 1:1, а Ивелин Попов беше титуляр за символичните гости, които събраха 15 точки и делят второто място с Ростов, но са на цели 7 точки зад убедителния лидер Зенит. Фернандо откри за Спартак (Москва) в 30-ата минута от фаул, а в 63-ата хърватският национал Никола Влашич изравни."Армейците" влязоха в мача с по-високо самочувствие, след като през седмиата наваксаха пасив от два гола и стигнаха до равенство срещу Виктория (Пилзен) в Шампионската лига, докато Спартак загуби с 0:2 от Рапид (Виена) на старта на груповата фаза в Лига Европа.
Изненадата в състава на домакините беше, че Алан Дзагоев действаше като нападател, заедно с младока Фьодор Чалов. Марио Фернандес и Иван Обляков уплътняваха фланговете, а Илзат Ахметов Яка Бийол и Никола Влашич оформиха триото в халфовата линия.Без продадения на Севиля Куинси Промес спартаковци са много по-предвидими в офанзивен план и бележат трудно, но Карера се надяваше Луис Адриано най-после да демонстрира класата си. Бразилецът имаше подкрепата в предни позиции на Александър Самедов и вечно недоволния от статута си на резерва Софиан Хани, а в средата на терена Попов си партнираше с Фернандо и Роман Зобнин.
Хани се прояви силно в 5-ата минута и пусна перфектен пас към Луис Адриано, но той като по чудо не уцели вратата. Бразилецът хвърли много енергия в това да пресира защитниците на ЦСКА, но в няколко ситуации закъсня след добри подавания на свои съотборници. В 13-ата минута Чалов пробва диагонален изстрел, но Александър Максименко внимаваше. Все по-често играчите на ЦСКА (Москва) отнемаха топката в центъра и разгръщаха скоростни атаки по крилата. В средата на полувремето настана голямо меле в наказателното поле на Спартак, но в крайна сметка топката беше изчистена.
След половин час игра спартаковци получиха фаул на добра позиция и щатният изпълнител Фернандо майсторски прехвърли стената за 1:0. Любопитното е, че това беше седми гол на "червено-белите" от началото на сезона и всички те са от статични положения.До почивката ЦСКА така и не можа да организира добра атака и Виктор Гончаренко трябваше да свърши доста работа по време на паузата. "Армейците" започнаха втората част с дълбока преса, но бъркаха при опитите си за извеждащи подавания.
В 57-ата минута Влашич намери непокрития Дзагоев, който се обърна и стреля, но топката срещна напречната греда. В 63-ата хърватският халф на ЦСКА преодоля съперник малко пред накзателното поле и с изящен удар в далечния ъгъл направи резултата 1:1.Последва период, в който никой от съперниците не посмя да рискува и мачът логично завърши без победител. Ивелин Попов остана терена до 88-ата минута, когато на мястото му се появи младият Михаил Игнатов.
В края двата тима се изнервиха и съдията Сергей Карасьов се принуди да покаже жълти картони на Никита Чернов и Кирил Набабкин.След седмица ЦСКА ще гостува на новака Оренбург, а Спартак ще е домакин на Ростов.