София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА изравни Лудогорец на върха

Кирил Десподов не игра заради контузия

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

ЦСКА записа трета поредна победа в Първа лига, като този път тя дойде срещу Дунав в Русе с 2:0. "Армейците" спечелиха двубоя, който бе от 16-ия кръг на първенството, без голямата си звезда Кирил Десподов, възстановяващ се от контузия, получена по време на лагера на националния ни отбор покрай срещите от Лигата на нациите. Головете за успеха бяха дело на Мауридес (40) и Едвин Джеси (47).
Срещата изненадващо започна по-добре за Дунав и първото положение бе пред вратата на ЦСКА, като озовали се на страхотна позиция Ахмедов и Балджийски не успяха да нанесат удар.
"Драконите" продължиха да играят добре и в 21-ата минута Ахмедов изпусна ново положение, което бе много по-чисто от предишната ситуация. Нападателят бе намерен чудесно в наказателното поле от Божидар Васев, но стреля неточно от въздуха.
Чак в 33-ата минута първият изстрел за ЦСКА към вратата на Дунав бе факт. Негов автор бе Жоржиньо, който стреля с глава, но покрай вратата.
Впоследствие "армейците" започнаха да контролират повече топката и това си каза думата в 40-ата минута, когато ЦСКА откри резултата. Голмайстор бе Мауридес, който отбеляза с глава след центриране от фаул на Тиаго Родригес.
До края на първата част нищо по-сериозно не се случи на терена.
Второто полувреме започна вихрено за "армейците" и те взеха преднина от два гола, след като Джеси финтира прекрасно защитник в "синьо" и отправи страхотен изстрел, влетял в мрежата на "драконите" - 2:0.
След втория гол пасив, Дунав тръгна да търси попадение, като в 51-ата минута Ковачев отправи изстрел, но той не застраши вратата на Черниаускас.
Няколко минути по-късно нов изстрел на Ковачев бе избит от литовския страж в корнер, а от него не последва нещо по-сериозно.
ЦСКА можеше да отбележи трети гол в мача, но в 60-ата минута с голям пропуск се отчете Мауридес. Нападателят бе изведен на чиста позиция, но изпусна очи в очи със Станислав Антонов.
"Армейците" стигнаха до поредното си добро положение през втората част в 73-ата минута, като изстрел на Бодуров премина над вратата на Дунав.
"Драконите" все пак можеха да върнат гол, но Ахмедов се отчете с голям пропуск в 87-ата минута, след като изведен само срещу Черниаускас, стреля встрани.
Така ЦСКА задържа преднината си от два гола и съответно стигна до успеха с 2:0. С него "армейците" се изравниха на върха в Първа лига с лидера Лудогорец, като двата тима имат по 38 точки, но шампионите тепърва ще играят срещата си пасив с Локомотив (Пловдив) днес. Дунав от своя страна е дванадесети в класирането с 14 пункта от 16 срещи.