София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА ликува в Коматево, по-хитрият Петрович спечели

Али Соу герой за "червените" в Коматево

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

ЦСКА спечели гостуването си в Коматево на Ботев (Пловдив) с 1:0. В герой за "червените" в срещата от деветия кръг на efbet Лига се превърна Али Соу. Нападателят на столичани отбеляза в 75-ата минута, което се оказа достатъчно за трите точки. За Соу това бе трети гол в 8 двубоя до момента в първенството този сезон.
"Червените" не успяха да спечелят в предишните два кръга - 1:1 с Дунав в Русе и 2:2 с Левски, но днес съумяха да изкопчат трите точки от Коматево. Наставникът Люпко Петрович изтърпяваше наказание и му се наложи да гледа мача от трибуните. Сърбинът даваше указания по мобилния си телефон, като успя да надхитри съфамилника си Желко Петрович.
След победата ЦСКА събра 16 точки и изпревари Арда, заемайки четвъртото място във временното класиране. Ботев (Пловдив) е девети с 9 точки.
Сред титулярите на "канарчетата" се завърна Тодор Неделев, който лекуваше контузия. Желко Петрович реши да остави на пейката друг, възстановяващ се след травма - Антонио Вутов. Последният влезе на смяна, но не успя да помогне на домакините.
Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович направи няколко промени, сред които най-интересна беше тази на вратата - Густаво Бусато замени Витаутас Черниаускас. В отбрана пък на пейката бе оставен Жеферсон. Отново го нямаше Николай Бодуров, който пак бе извън групата.
В състава на "червените" се завърна Рубен Пинто, за когото БЛИЦ първи съобщи, че ще бъде реабилитиран след паузата за националните отбори. Португалският халф беше резерва днес, но не се появи в игра.
"Aрмейците" застрашиха "жълто-черните" още с първия съдийски сигнал. В началните секунди Малинов подаде на непокрития Соу на границата на наказателното поле, нападателят обаче се засуети и топката му бе избита. В 10-ата минута Неделев изведе Балтанов зад гърба на Албентоса. Капитанът на Ботев отправи удар от малък ъгъл, който Бусато отрази.
Бразилският страж на ЦСКА се намеси отлично и малко по-късно след изстрел на Александър Тонев. Последва и пропуск на Евандро, а малко преди почивката Бусато трябваше да се намесва още два пъти.
В началните минути на второто полувреме Соу получи подаване в наказателното поле на домакините и реши да стреля, но неточно, като можеше и да потърси подаване към непокрития Евандро.
В 71-ата минута Соу надигра Димитър Пиргов и подаде към Греъм Кери, който отправи силен удар, който Янко Георгиев изби в корнер.
Четири минути по-късно по-добрата игра на ЦСКА след почивката логично доведе до откриване на резултата. Али Соу получи подаване от Брадли Мазику вдясно в наказателното поле на Ботев, финтира Филип ван Арнем, който тъкмо се беше появил в игра като резерва, и с точен удар в долния ляв ъгъл реализира. Така Али Соу се превърна в герой за ЦСКА и донесе важни три точки за тима на Люпко Петрович.