София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА победи Арда с 3:2

"Червените" удариха новака Арда, Али Соу сложи край на головата си суша

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

ЦСКА победи с 3:2 Арда на стадион "Българска армия" в двубой от шестия кръг на efbet Лига. Тони Уот, Евандро и Али Соу бяха точни за "червените", докато за новака се разписаха Радослав Василев и Иван Коконов. Срещата се запомни с две неотсъдени дузпи в полза на ЦСКА, както и с края на головата суша на Али Соу. Треньорът на "червените" Люпко Петрович бе предприел две промени в състава си сравнено с гостуването на Зоря. На пейката седнаха Нуно Томаш и Али Соу, а титуляри бяха Отабор и Тони Уот. За Арда пък дебютира Спас Делев.
ЦСКа наложи надмощие в началните минути и Тони Уот имаше възможност да реализира. Първият опит бе неуспешен, но малко след това британецът се разписа. В 15-ата минута той простреля с красиво воле стража на Арда, след като получи хубаво центриране от Тиаго при контра на домакините. Предимството на домакините в резултата бе само 180 секунди. В 18-ата минута Лозев центрира отдясно към Василев, който изпревари Черниаускас и прати топката в празната врата за 1:1.  Спас Делев бе много близо да доведе нещата до пълен обрат за тима от Кърджали, но Черниаускас се намеси решително. В 37-ата минута Уот се пребори на тъча с Крумов, напредна отдясно и подаде много добре към непокрития Евандро, който стреля от десетина метра, но Караджов някак изби. Бившият страж на домакините направи същото и след бомбен удар на Малинов. Гостите отговориха с изстрел на метър пред границата на наказателното поле, който Албентоса блокира. Футболистите в синьо поискаха дузпа, претендирайки, че испанецът е играл с ръка, но реферът правилно не отсъди такава.
В началото на второто полувреме Уот нахлу в наказателното поле на Арда, Мартинов посегна, не игра с топката, а събори футболиста на ЦСКА. Съдията обаче сгреши и не посочи бялата точка. Все пак "червените" заслужено излязоха нпред в резултата малко по-късно. Много активният Тони Уот намери отлично Евандро, а бразилецът мушна топката покрай Иван Караджов и отново записа името си сред голмайсторите. В 77-ата минута "червените" отново имаха претенции за дузпа. Али Соу се измъкна срещу вратаря, но миг преди да стреля бе бутнат в гърба. Съдията обаче отново не посочи бялата точка.ЦСКА пропусна още няколко възможности преди в 89-ата минута Али Соу да сложи край на головата си суша. Той получи центриране от Турицов и прониза Иван Караджов. Арда обаче не се предаде и в началото на добавените три минути вкара гол чрез Иван Коконов - 3:2.При този резултат завърши и двубоя, а ЦСКА е с 11 точки на четвъртата позиция. Арда е с 8 и заема осмото място.