София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Осиек  с 1:0

"Червените" вкараха с единствения си точен удар, гостите удариха греда

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА постигна втора поредна домакинска победа през този сезон в Лига Европа и се наложи с 1:0 над хърватския Осиек (преди това 4:0 над черногорския Титоград), откъдето тръгна кариерата на треньора на "червените" Люпко Петрович и не допусна гол в трети пореден мач в Европа.  "Армейците" вкараха с единствения си точен удар в мача, като в 53-ата минута Евандро се разписа с топовен удар от границата на наказателното поле. Осиек имаше две възможности през първата част, а през втората удари греда. Реваншът е на 1 август в Хърватия.Първото полувреме предложи много борба по терена, като в първия четвърт час ЦСКА опита натиск, но отбраната на гостите се справи. Хърватите бяха добре подредени и принудиха "червените" да играят с дълги подавания и да търсят празните пространства с контраатаки, като за целта бяха наситили средата на терена за сметка на трима играчи в отбрана. Осиек обаче създаде най-чистите голови положения през първите 45 минути, като централният им нападател Антонио Манце стреля опасно към Черниаускас в рамките на няколко минути между 21-ата и 26-ата.  Към края на полувремето ЦСКА опита на атакува на по-висока скорост, но не постигна успех. Статистиката за първата част показа 5:1 опасни атаки, като съперникът имаше точен удар срещу нито един за ЦСКА.
Втората част започна с гол за ЦСКА, като Евандро откри резултата при първия и оказал се единствен точен удар за "червените в мача (53').  След попадението съперникът тръгна напред, а играта се поизнерви и заради решението на рефера да остави по-свободна игра. Треньорът на "армейците" реагира и направи три смени, включвайки в игра Валентин Антов, Греъм Кери и Божидар Чорбаджийски. Десет минути преки края Осиек удари греда след удар на Ласло Клайнхайслер, като до края на мача хърватите опитаха да си тръгнат с нещо повече от "Българска армия", но не успя.