София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА само на точка от върха

"Армейците" излъгаха Берое и съхраниха надеждите си за титлата

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Берое загуби у дома от ЦСКА с 0:1 в мач от 34-ия кръг на Първа лига и ключов в битката за титлата, след като по-рано лидерът Лудогорец завърши 1:1 с Левски в Разград. Така разликата между "орлите" и "червените" е само точка два кръга преди края на сезона. Тиаго (16) реализира единствения гол в Стара Загора и съхрани надеждите на "армейците" за шампионския трофей.
Гостите бяха без своя капитан Николай Бодуров, който този път дори не бе в групата. Сред титулярите на домакините се завърна Мартин Камбуров.
Още в 4-ата минута Черниаускас спаси удар на Педро Еуженио от далечна дистанция, а три минути след това домакините за малко не поведоха в резултата. Василев проби отляво и преодоля Чорбаджийски, който го задържа с ръка в наказателното поле, но реферът Никола Попов прецени, че няма основания да отсъди дузпа. Топката обаче се озова в краката на Еуженио, който шутира опасно от границата на наказателното поле на сантиметри покрай вратата. Секунди по-късно Евандро шутира добре, но вратарят на домакините Перниш плонжира и изби, а малко след това спаси и удар на Али Соу.
„Червените“ поведоха в 16-ата минута, когато Тиаго показа по-точен мерник след пас на Жоржиньо и удар от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл на Перниш.
В 38-ата минута Василев опита да реализира от воле, но ударът му от 25 метра излезе в аут, а секунди след това Соу за пореден път бе оставен непокрит около границата на наказателното поле и стреля покрай дясната греда. Пет минути по-късно вратарят на гостите отново показа класа, отразявайки удари на Бандаловски и Василев.
Две минути след почивката Жанио Бикел от гостите игра с ръка в собственото си наказателно поле, но Никола Попов не посочи дузпа.
Домакините продължиха да натискат и застрашаваха вратата на Черниаускас предимно с удари от далечна дистанция. Два от тях затрудниха сериозно стража на „червените“, които успя да избие в корнер ударите на Педро Еуженио. След това в 76-ата минута и шут на Иван Минчев не намери целта. В 88-ата минута отново Минчев пробва късмета си с удар отдалеч, но топката премина над вратата.  
В добавеното време заралии продължиха да натискат и Черниаускас боксира топката при удар на Василев. "Червените" имаха шанс чрез Жоржиньо, който шутира над вратата.
След успеха си ЦСКА е на втора позиция със 72 точки и само на една зад лидера Лудогорец. Берое четвърти с 54 точки.
В последните два кръга "червените" имат дерби с вечния съперник Левски и домакинството срещу Ботев (Пловдив), а Лудогорец гостува на "канарчетата" и приема Черно море.