София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА се спаси от нов резил

Резерва отбеляза и двата гола

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

ЦСКА спря затъването в родното първенство и съумя да обърне Славия като гост, побеждавайки с 2:1. Така "червените" взеха едва първи успех от началото на първенството, като в предишните два кръга като домакин те направиха 2:2 с Етър и загубиха с 1:3 от Черно море.
С победата момчетата на Люпко Петрович се изкачиха до седмото място с четири точки, докато тези на Златомир Загорчич са девети с един пункт по-малко.
В днешния двубой "белите" поведоха чрез Янис Карабельов (60'), а резервата Евандро вкара и двата гола за "армейците" (68', 87'). Бразилецът отбеляза и единствения гол срещу Осиек при успеха 1:0 в Лига Европа.
Първото полувреме не започна на най-високото възможно темпо, като двата тима бяха доста предпазливи.
Първата опасна ситуацията бе пред вратата на домакините, като Али Соу поиска дузпа, след като падна в наказателното поле след контакт с Гамаков. Съдията прецени, че ситуацията не е достатъчна, за да отсъди наказателен удар.
В следващите минути "червените" владееха повече топката, но така и не създаваха чисти голови положения.
В 27-ата минута Славия за пръв път погледна към вратата на гостите, като Радослав Кирилов получи подаване по земя вляво от Дарко Тасевски и опита да пусна успоредно за Чунчуков, но блестящо заставане на Николай Бодуров предотврати опасността за Витаутас Черниаускас.
В 35-ата минута едва не се стигна до гол за "белите". Дюлгеров стреля от 30 метра и шутът изглеждаше безопасен, но Черниаускас неочаквано изпусна топката и за малко не подари гол на някой от притичалите Кирилов и Чунчуков. В крайна сметка обаче вратарят се хвърли повторно и улови пред краката на двамата бели нападатели.
Най-опасното положение за ЦСКА дойде чак в 44-ата минута, когато Тиаго бе изведен зад защитата на домакините, но изстрелът му бе избит от Георги Георгиев.
Второто полувреме започна с осезаем натиск за "червените", които обаче продължиха трудно да стигат до сериозни положения.
Изключение направи ситуация в 50-ата минута, когато Тони Уот свали топка за Али Соу, който стреля с външен изстрел, но Георгиев спаси с тяло.
Така се стигна до 60-ата минута, в която "белите" шокираха своя съперник. Радослав Кирилов напредна и навлизайки в наказателното поле стреля, а топката се отби в гредата, след което притичалият от задна позиция Янис Карабельов отбеляза.
След попадението Люпко Петрович направи две смени, което като че ли проработи, тъй като "армейците" вдигнаха рязко оборотите и започнаха да създават положения.
В 65-ата минута едва не се стигна до гол при изстрел на Тиаго, който мина на сантиметри над напречната греда.
Три минути по-късно гостите стигнаха до изравняването. Димитър Велковски направи огромна грешка, губейки топката на границата на наказателното поле от Али Соу. Гамбиецът веднага подаде на Евандро, който с първото си докосване до топката отбеляза за 1:1.
Натискът на "червените" продължи и в последните минути те осъществиха пълен обрат. Резервата Греъм Кери центрира отляво, а Андреа Христов отклони топката, която се оказа много удобна за Евандро, който засече за 2:1.
До края "белите" не успяха да направят нещо по-сериозно и така загубиха двубоя.
Следващата среща на ЦСКА е идният четвъртък срещу Осиек. Тимът на Люпко Петрович има преднина от 1:0 преди реванша.