София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА-София изхвърли Осиек от Европа след огромна драма в Хърватия

Домакините спечелиха в редовното време, но загубиха на дузпи

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА е в трети кръг на Лига Европа, след като успя да спечели на дузпи срещу хърватския Осиек. Домакините триумфираха в редовното време с 1:0 и изравниха резултата от София, който бе в полза на "червените", а така се стигна до продължения и дузпи, където "армейците" триумфираха с 4:3.
В следващия кръг момчетата на Люпко Петрович ще спорят с украинския Зоря (Луганск), който по-рано се справи с Будучност (Подгорица).
В състава на родния тим личи името на Раул Албентоса, който ще запише дебют за отбора на Люпко Петрович. Атаката на "червените" пък е водена от Али Соу, като се потвърждава новината от по-рано, че Евандро няма да играе заради вирус. Извън групата на столичани е и Рубен Пинто, за когото по-рано писахме.
В групата пък се завръща Иван Турицов, който не бе играл заради контузия от няколко месеца.
Срещата на "Градски врът" започна с натиск за домакините, които още с първия съдийски сигнал, контролираха събитията на терена, задържайки повече топката.
Първата ситуация логично бе пред вратата на ЦСКА, а при нея Бочкай стреля, но Черниаускас се намеси прекрасно.
Осиек продължи да движи нещата в мача и така стигна до откриване на резултата. Жапер проби през фланга на Жеферсон и центрира страхотно за Майсторович, който майсторски надигра Томаш във въздуха, и отбеляза с глава за 1:0.
И след гола по-активният тим продължи да бъде този на домакините, като ситуациите пред вратата на "армейците" зачестиха.
В крайна сметка попадение падна в хърватската врата в добавеното време на първото полувреме, но то бе отменено правилно заради засада на Али Соу.
Втората част започна на доста по-ниско темпо и двата тима започнаха тактическото надиграване, а положения почти липсваха в първите 15 минути.
Ситуацията на терена се задържа така до последната 90 минута и така двубоят влезе в продължения.
В първото продължение най-сериозната ситуация се откри пред ЦСКА. Али Соу бе изведен с дълъг пас и овладя, но сам срещу стража на Осиек, не успя да отбележи.
Втората част на продълженията отново бе белязана само от едно чисто положение, а то отново бе на сметката на родния тим. Тони Уот навлезе в наказателното поле и бе задържан, а и препънат, но дузпа не последва.
Така се стигна до 11 метрови наказателни удари.