София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цървена звезда елиминира ФК Копенхаген след 22 дузпи

Бившият вратар на Лудогорец Милан Борян сам би датчаните

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Сръбският шампион Цървена звезда изигра фантастичен мач, за да си осигури учатие за плейофната фаза на Шампионската лига.

„Звездашите” елиминираха датския първенец ФК Копенхаген в неистова драма с 22 дузпи на „Паркен”.

Срещата стигна до дузпи, след като в редовното време завърши така, както и на „Райко Митич – Мала Маракана” – 1:1.

Ричмонд Боаки даде превес на западните ни съседи в 17-ата минута, за да може нападателят на датчаните Даме Н’Дой да изравни в самия край на първото полувреме. Бранителят Неманя Милунович остави Звезда с 10 човека в 54-ата минута, след като удари съперник в главата и съдията го изгони. Въпреки численият си превес на терена Копенхаген не успя да се възползва от този факт, макар изявите на бившият страж на Лудогорец – Милан Борян, да направиха така, че „звездашите” да мечтаят все повече и повече.

В 112-ата минута на двете продължения пък Пеп Мас задържа опонент в средата на терена и видя втори жълт картон, за да се доиграе мача с 10 човека от двата отбора. Така се стигна до изпълнението на наказателни удари.

Дузпите се биха пред вратата при голямата трибуна, изпълнена с фенове на Копенхаген, а точката за изпълнение на наказателни удари бе изрината, буквално. Тежкият терен бе изорал дузпата, а това направи така, че девет наказателни удара да бъдат пропуснати от различни футболисти.

Все пак Йонас Уинд стреля неточно в решителната за датчаните дузпа.

Вратарят на Звезда Милан Борян пък спаси цели четири удара, а петият пропуск бе изстрел над гредата.

По този начин Звезда вече е в плейофния кръг на Шампионската лига, където опонент ще бъде швейцарския шампион Йънг Бойс.