Гледай
на живо

ДА СЕ ОЖЕНИШ ЗА БРАЗИЛСКОТО ФУТБОЛНО ПЪРВЕНСТВО

ТАЗИ ВЕЧЕР ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ БРАЗИЛЕЙРО ЩЕ БЪДЕ СЪС СВОИТЕ ФЕНОВЕ

ДА СЕ ОЖЕНИШ ЗА БРАЗИЛСКОТО ФУТБОЛНО ПЪРВЕНСТВО

Националното първенство на Бразилия по футбол си казва „довиждане“ с феновете на играта у нас и по света. Тази вечер, с двубоя Гояс – Сао Пауло, зрителите на Евроком ще се сбогуват с Бразилското първенство през този сезон. Кампеонато Бразилейро започна на 10 май с двубоя Палмейрас – Атлетико Минейро, когато водещият на студията и един от коментаторите на мачовете Станимир Бакалов сподели в ефир, че ако Палмейрас загуби този мач, неговата колежка Кристиян Кръстева ще направи стриптийз пред зрителите.

Нито Палмейрас загуби, нито Кити прави стриптийз в ефир, но и двамата трябва да благодарят на Рафаел Маркес, че изравни за Палмейрас в 95-ата минтута на двубоя и ги спаси от санкциите на СЕМ.

Да коментираш Бразилското футболно първенство си е цяла идилия. Като започнеш от красивите и предизвикателни Виктория Младенова и Кристиян Кръстева, като преминеш през „рожденика-футболист“ Бойко Котев, та стигнеш до младия Денис Олегов, който дебютира на коментаторския пулт на 17 години, на колкото Пеле става световен шампион и неговата подкрепа, в очите на ветерана-коментатор Ел Феномено, но не Роналдо Луис Назарио да Лима, а българският му колега Станимир Бакалов от Евроком, който дебютира с бразилските мачове през 2007-а година, когато Евроком за първи път закупи правата за Бразилското първенство.

Но това съвсем не е най-важното, най-важното са онези близо 2000 почитатели на бразилския футбол, нощните будувания и самбата, които са част от групата „Бразилски футбол по телевизията“ във фейсбук на кирилица.

Те са хората, които правят играта и създават колорита на Бразилейро у нас. Затова, тази вечер на тях им казваме, „довиждане“ и до нови срещи, и не махаме с ръка за „сбогом“, а с поклон към доверието, което ни дадоха.

Накрая си спомням за оная симфония на Вагнер, в която се пее за „Залеза на боговете“, никога не съм го харесвал, но сега непрекъснато в ушите ми звучи познатата мелодия – отиват си страхотни спомени, които никога няма да се повторят, но затова футболът е велико нещо, защото се надяваме отново да имаме шанса да гледаме в нашата малка България, голямата игра от Бразилия и хора като Вагнер Лав, Фред, Рожерио Сени или Рикардо Оливейра, защото за тях си заслужава.

На финала пожелаваме на ТВ Евроком да продължи дългия си съвместен път с Бразилската Серия А, да изживеят още страхотни емоции, много щастие и дълъг семеен живот помежду си.