София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДА СЕ ОЖЕНИШ ЗА БРАЗИЛСКОТО ФУТБОЛНО ПЪРВЕНСТВО

ТАЗИ ВЕЧЕР ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ БРАЗИЛЕЙРО ЩЕ БЪДЕ СЪС СВОИТЕ ФЕНОВЕ

8 годиниБразилейро 5 Телевизия Евроком

Националното първенство на Бразилия по футбол си казва „довиждане“ с феновете на играта у нас и по света. Тази вечер, с двубоя Гояс – Сао Пауло, зрителите на Евроком ще се сбогуват с Бразилското първенство през този сезон. Кампеонато Бразилейро започна на 10 май с двубоя Палмейрас – Атлетико Минейро, когато водещият на студията и един от коментаторите на мачовете Станимир Бакалов сподели в ефир, че ако Палмейрас загуби този мач, неговата колежка Кристиян Кръстева ще направи стриптийз пред зрителите.

Нито Палмейрас загуби, нито Кити прави стриптийз в ефир, но и двамата трябва да благодарят на Рафаел Маркес, че изравни за Палмейрас в 95-ата минтута на двубоя и ги спаси от санкциите на СЕМ.

Да коментираш Бразилското футболно първенство си е цяла идилия. Като започнеш от красивите и предизвикателни Виктория Младенова и Кристиян Кръстева, като преминеш през „рожденика-футболист“ Бойко Котев, та стигнеш до младия Денис Олегов, който дебютира на коментаторския пулт на 17 години, на колкото Пеле става световен шампион и неговата подкрепа, в очите на ветерана-коментатор Ел Феномено, но не Роналдо Луис Назарио да Лима, а българският му колега Станимир Бакалов от Евроком, който дебютира с бразилските мачове през 2007-а година, когато Евроком за първи път закупи правата за Бразилското първенство.

Но това съвсем не е най-важното, най-важното са онези близо 2000 почитатели на бразилския футбол, нощните будувания и самбата, които са част от групата „Бразилски футбол по телевизията“ във фейсбук на кирилица.

Те са хората, които правят играта и създават колорита на Бразилейро у нас. Затова, тази вечер на тях им казваме, „довиждане“ и до нови срещи, и не махаме с ръка за „сбогом“, а с поклон към доверието, което ни дадоха.

Накрая си спомням за оная симфония на Вагнер, в която се пее за „Залеза на боговете“, никога не съм го харесвал, но сега непрекъснато в ушите ми звучи познатата мелодия – отиват си страхотни спомени, които никога няма да се повторят, но затова футболът е велико нещо, защото се надяваме отново да имаме шанса да гледаме в нашата малка България, голямата игра от Бразилия и хора като Вагнер Лав, Фред, Рожерио Сени или Рикардо Оливейра, защото за тях си заслужава.

На финала пожелаваме на ТВ Евроком да продължи дългия си съвместен път с Бразилската Серия А, да изживеят още страхотни емоции, много щастие и дълъг семеен живот помежду си.