София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Дейна Уайт този път взе че защити Джон Джоунс

Джон Джоунс ще направи дългоочакваното си завръщане в октагона на 30 декември рано сутринта българско време в реванш срещу Александър Густафсон.

5 годиниДруги 8 Телевизия Евроком

Президентът на UFC Дейна Уайт този път защити най-противоречивата суперзвезда в историята на ММА Джон Джоунс, чиято допинг проба преди UFC 232 се оказа проблемна и галавечерта трябваше набързо да бъде преместена от Лас Вегас в Лос Анджелис.
"Няма по-голяма издънка в историята на UFC от Джон Джоунс", каза Уайт, използвайки нецензурна английска дума за "издънка". "Нека сме откровени, става ли? Нали не си мислите, че точно заради човек като Джоунс някой ще тръгне да си залага на карта репутацията? И под някой имам предвид UFC, Спортната комисия на щата Калифорния, Джеф Новицки (шеф на комисията за здраве и представяне на спортистите към UFC), Антидопинговата агенция на САЩ и т.н., и т.н.? За човек издънка като Джоунс?
Всички, които изброих, са 100 процента уверени, че той е невинен, затова събитието не е отменено. Знаете, че не се страхувам да отменям битки. А и няма да преместим цялата галавечер в Лос Анджелис, защото ни трябват парите от битката на Джон Джоунс, това са глупости.
Джон Джоунс тренира за този двубой, Густафсон тренира за този двубой, тази битка трябва да се случи в тази категория. Трябва и ще се случи, защото Джоунс не е направил нищо лошо", обобщи Уайт, който в миналото иначе е бил от най-яросните критици на Джоунс за поведението му извън октагона.
В пробата на Джоунс е намерена "една трилионна" частица от веществото туринабол, за което преди година и половина именно боецът бе наказан от антидопинговата комисия. Според всички изброени от Уайт институции резултатът сега е в следствие на остатъчно присъствие на миниатюрна частица от веществото в организма на Джоунс, която не помага за физическото му представяне.
За съжаление на UFC обаче Спортната комисия на Невада не може да проведе разследване по случая в момента, защото предстоят коледни и новогодишни празници. Изслушването на Джоунс ще се проведе през януари, а от комисията са разрешили на легендарния бивш шампион да получи боен лиценз от щата Калифорния, поради което UFC 232 се мести от "Т-Мобъл Арина" в Лас Вегас в зала "Форум" в Ингълууд, Лос Анджелис.
Джон Джоунс ще направи дългоочакваното си завръщане в октагона на 30 декември рано сутринта българско време в реванш срещу Александър Густафсон.