София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дерменджиев: Между кои е това дерби? Все още има напрежение в отбора

Не съм притеснен, каза треньорът на Левски

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев говори пред медиите преди неделното дерби между "сините" и ЦСКА-София. Специалистът започна с това, че това не му е първо дерби във футбола и след това попита между кои отбори е дербито. Той добави, че все още има напрежение в "синия" лагер."Не мисля, че това ще ми е първо дерби. Между кои е това дерби? Това е мач, в който ще излезем за победа и да зарадваме евентуално феновете ни. Контузените футболисти в момента се лекуват, уточнява се и контузията на Валери Божинов. Ще имам до 30 минути и конкретен отговор. Във времето на технологиите е трудно нещо да се скрие, подготвени сме за мача и ще се види на терена. Ще видим колко сериозна е контузията на Божинов и оттам вече ще се решава и за състава.
Зависими сме от всичко - метеорологични условия. Разбира се, че ще разчитаме на феновете, но ще разчитаме главно на себе си. Не съм притеснен, един мач за първенството. Вярно е, че има заряд в този мач, ще предам разум на отбора си и вярвам, че ще излезем победители. Головете ще решат двубоя. Това е една игра, ще има голяма доза тактика. Който я спази, който направи по-малко грешки, той ще е победител. Три точки са, наистина една победа веднага променя статуквото. Пак казвам, че ние ще се опитаме да победим. И Витоша (Бистрица) имаше един ден почивка повече от нас, но не искам да се оправдаваме с дните за почивка. Ще се подготвим за мача по най-добрия начин. Напражението го има, не е прамахнато, но е по-различно. Отговорността на футболистите вече е друга, на друго ниво, няма я турболентността. Искат се победи от тях. Има неща, които са психологически и трябва да ги вкараме в ред. Шансовете са 50:50, шаблонно казано.
Как ще туширам напрежението ли? Принципно то се премахва с успехи на отбора. Ако успеем да постигнем в бъдеще успехи, не говоря само за предстоящия мач. Този мач е различен, тук нищо не важи. Футболистите няма да мислят нищо странично в този мач, убеден съм, че ще излязат да го изиграят. Държа на казаното: Левски трябва да си върне ДНК-то. Работим върху това и мисля, че ще стане постепенно. Колкото и малка да е промяната, я има. Виждам го. Нека един трансфер се осъществи, тогава вече е реалност. Левски има нужда от играчи, които ще вдигнат класата на отбора, това не е тайна. Навярно ще се случи във времето - колкото по-бързо, толкова по-добре", каза Дерменджиев пред журналистите.