София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дилиън Уайт се справи с Мариуш Вах 

Двубоят в тежка категория започна доста спокойно. Двамата боксьори не бързаха да поемат инициативата, а се опитваха да разучат спокойно играта на съперника

4 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Британецът Дилиън Уайт (вече 27-1, 18 KO) записа своята победа №27 на професионалния ринг. Костотрошача се справи с 39-годишния полски ветеран Мариуш Вах (вече 35-6, 19 KO) на голямата боксова гала пред 15 000 зрители на “Дирия Арена” в Дирия (Саудитска Арабия).
Двубоят в тежка категория започна доста спокойно. Двамата боксьори не бързаха да поемат инициативата, а се опитваха да разучат спокойно играта на съперника. Мариуш Вах все пак бе малко по-активен в първия рунд.
И във втория рунд Дилиън Уайт не бързаше да атакува и в тренировъчно темпо пускаше по няколко удара, след което изчакваше атаките на Мариуш Вах. Към края на втората част Уайт вкара няколко добри удара в главата на Вах, но полякът отвърна с точен десен прав в главата на британеца.Дилиън се активира в началото на 3-ия рунд и започна да налага Вах с тежки удари в тялото. Полякът опита атака и това активира Дилиън Уайт, който отвърна със серия от мощни удари в главата и тялото на съперника си.Двамата боксьори продължиха с размяната на удари и в 4-ия рунд.
Дилиън Уайт се активизира в 5-ата част, но Вах се защитаваше отлично. И двамата си размениха по няколко тежки удара, а полякът спечели втори рунд.Британецът успя да вкара няколко чисти удара в лицето на Вах. Битката стана позиционна и двамата боксьори не разчитаха на играта с крака. Дилиън Уайт пласира няколко тежки удара в тялото на поляка и това му донесе успеха в 6-ия рунд.Дилиън Уайт вдигна оборотите и започна да налага сериозно полския ветеран, който се опитваше да се брани. В края на 7-ата част Уайт вкара няколко тежки серии, а Вах отвърна с откъслечни удари.
Британецът вдигна оборотите и предприе серия от атаки в началото на 8-ия рунд. Вах се защитаваше добре, но Уайт продължи да го засипва с удари в тялото.Мариуш Вах реши да рискува и да атакува, след като видя, че губи срещата. Дилиън Уайт се защитаваше добре и при всяка възможност контраатакуваше. Тъмнокожият боксьор вкара доста удари на съперника си. Вах не се предаде и продължи да търси близък бой и размяна на удари. В края на 9-ия рунд полякът успя да направи добре серия от удари и натика Уайт във въжетата.
В последния 10-и рунд и двамата боксьори решиха да рискуват и атакуват. Вах бе по-активен, но Уайт се защитаваше отлично и при всяка възможност атакуваше.