София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДИНАМО КИЕВ Е НОВИЯТ НОСИТЕЛ НА КУПАТА НА УКРАЙНА

МОМЧЕТАТА НА СЕРГЕЙ РЕБРОВ ЗАПИСАХА ДУБЪЛ, СЛЕД КАТО СТАНАХА И ШАМПИОНИ НА СТРАНАТА

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Динамо Киев е новият носител на купата на Украйна. В редовните 90 минути на мача не се случи нищо интересно, като може да се каже, че мачът бе равностоен и логично двете нули стояха на светлинното табло. Множество жълти картони бяха показани, като в продълженията Рибалка от Динамо Киев беше изгонен /115'/. Резултата 0:0 се запази, като и в двете продължения двата отбора не си отбелязаха гол. Момчетата на Сергей Ребров успяха да спечелят трофея, след като надделяха при изпълнението на дузпите, а там драмата беше пълна.

Пръв беше определен да изпълнява играч на домакините. Зад бялато точка застана Мигел Велосо, който не успя да улучи вратата пазена от Пятов. Последваха три точни дузпи за Шахтьор, а Динамо пропуснаха още веднъж и резултатът стана 3:1 в полза на водения от Мирча Луческо тим от Донецк.

И тук драмата настъпи… Динамо успя да реализира оставащите две дузпи, докато на Шахтьор беше необходима само една вкарана, за да триумфират с купата, но съдбата не бе на тяхна страна и те пропуснаха и двете си дузпи, изпълнени от Тайсон и Ракитски. При 3:3, след 5 изпълнени от двата отбора дузпи, започнаха да изпълняват до грешка, където киевци не сгрешиха, а вратаря Шевковски успя да отрази дузпата изпълнена от Гладски и така общия реузлтат от дузпите стана 5:4 за Динамо Киев.

За отбора на Шахтьор участие взеха 6 футболисти с бразилска националност/, докато за Динамо Киев такъв беше само 1.