Гледай
на живо

Джон Джоунс надигра Антъни Смит

В крайна сметка победата с единодушно решение 48-44, 48-44 и 48-44 бе за Джон Джоунс

Джон Джоунс надигра Антъни Смит

Шампиона на UFC в лека тежка категория Джон Джоун направи успешна защита на титлата си след като победи Антъни Смит в основното събитие на турнира UFC 235, който се проведе тази сутрин в „Т-Мобайл Арена“ в Лас Вегас, Невада, САЩ.
Джоунс имаше превъзходство през целия двубой и успешно атакуваше с удари с ръце, крака и лакти.
В първия рунд бойците не бяха особено активни. Джон Джоунс притесняваше опонента си с различни удари с крака и работеше в клинч, докато Смит се запомни, с един хайкик в средата на рунда. Шампионът започна да вдига оборорите във втория рунда и все по-често започна да наная тежки удари, като не позволяви на противника да направи нищо смислено. Почти целият трети рунд от битката Джоунс изтощи противника си в клинч на мрежата, а след това свали битката в партер, където без никакви проблеми, доминираше до края на рунда.
В четвъртия рунд Джоунс продължи да надиграва безсилния си опонент, като първо го омаломощи в клинч, а след това методично го унищожи в партер. В края на рунда Джоунс нанесе непозволен удар с коляно. Смит се възстанови и продължи битката, а Хърн Дийн отне две точки от актива на Джоунс. Шампионът реши да проведе остатъка от срещата в клинч, като успешно доведе битката до нейния край.
В крайна сметка победата с единодушно решение 48-44, 48-44 и 48-44 бе за Джон Джоунс.