София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Домакински провал отдалечи Валенсия от ШЛ

Предимството на Валенсия е, че го очакват мачове срещу приемливи съперници като Уеска, Алавес и Валядолид

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Валенсия допусна неочаквана издънка срещу Ейбар на свой терен - 0:1, с което намали шансовете си за класиране в Шампионската лига. Три кръга преди края на сезона в Примера дивисион “прилепите” остават на 4 точки от четвъртата позиция, а са с мач повече от един от преките си конкуренти - Хетафе.
Дни преди първия полуфинал в Лига Европа срещу Арсенал отборът от “Местайя” разочарова с неубедителните си изяви в двубой, в който беше изявен фаворит заради слабата форма на съперника. На терена обаче играчите на Валенсия с нищо не превъзхождаха тези на Ейбар. Дори гостите имаха повечето чисти положения. Късметът им се усмихна чак в третата минута на добавеното време, когато Шарлизсе възползва от подаване на играч на съперника и прониза Нето в ситуация едно на едно с него. Само малко преди това нападателят на Валенсия Санти Мина пропусна на празна врата, но нямаше гаранция, че попадението щеше да бъде зачетено, защото повторенията показаха, че по-скоро е имало положение на засада при атаката. През първото полувреме вратарят на домакините на два пъти извади голям късмет - в 27-ата и 44-ата минути. През втората част Кевин Гамейро веднъж застраши Марко Дмитрович, но сърбинът беше на мястото си.
Предимството на Валенсия е, че го очакват мачове срещу приемливи съперници като Уеска, Алавес и Валядолид. Ейбар се отдалечи на 8 точки от опасната зона и ще доиграе сезона.